Persoon

Voet, John

ID
5893
URI
https://id.erfgoed.net/personen/5893

Beschrijving

John Voet tekende voor de in Antwerpen gevestigde Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed" de plannen van huizen die voor hun klanten werden gebouwd, bijvoorbeeld in Sint-Mariaburg en Antwerpen. John Voet was tweede secretaris van de Kring voor Bouwkunde en lid van de commissie van deze Kring voor de verdediging van beroepsbelangen. Zijn samenwerking met Voorspoed begon in januari 1910, toen de onderneming werd opgestart en stopte abrupt bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Voorspoed hernam haar bouwactiviteiten in antwerpen in 1921, met architect Frans Dens en een enkele maal met Leopold De Coninck en Maurice Potié en Eduard Van Not.

overgenomen uit:

  • HAVERMANS A-M., Wie zaait zal maaien. Antverpia en Sint-Mariaburg, Erfgoedgids 6, 2007, 33.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

De Waghemakerestraat 38 (Antwerpen)
Burgerhuis met art-nouveau-inslag in opdracht van Jos Luyten gebouwd door de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar een ontwerp door huisarchitect John Voet uit 1910. Tot hetzelfde bouwproject behoorde het aanpalende pakhuis “Magazijn La Nationale”.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Bosmanslei 32 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd door de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar een ontwerp van haar architect John Voet uit 1912. De rijwoning in halfopen bebouwing met een blinde zijgevel, omvat een souterrain en drie bouwlagen onder een zadeldak.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Acacialaan 46 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd door Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar een ontwerp door haar architect John Voet uit 1913. Opdrachtgever was de heer G. Van Stayen.


Cottagevilla met art-nouveau-inslag

Acacialaan 29 (Antwerpen)
Cottagevilla met art-nouveau-inslag gebouwd door Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar een ontwerp van haar architect John Voet uit 1912. Opdrachtgever of eerste eigenaar was de in Hasselt geboren Leo Jaak Lambert Isidoor Maris (°1863), ingenieur-expert van beroep.


Den Jonghen Moriaen en den Schilt van Oistenrijck

Lange Koepoortstraat 21, 25 (Antwerpen)
Samenstel van twee traditionele diephuizen uit het eerste kwart van de 17de eeuw. Grondige restauratie van de trapgevels met stadstoelage, door de architect John Voet in 1918.


Eclectisch burgerhuis

Bosduifstraat 26 (Antwerpen)
Deze eenvoudige eclectische burgerwoning werd in 1910 ontworpen voor de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij Voorspoed door huisarchitect John Voet.


Eclectisch burgerhuis

Generaal Capiaumontstraat 42 (Antwerpen)
Deze eenvoudige eclectische burgerwoning werd in 1911 ontworpen voor de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij Voorspoed door huisarchitect John Voet.


Eclectische burgerwoning

Velodroomstraat 43 (Antwerpen)
Deze bescheiden burgerwoning werd in 1911 ontworpen door John Voet, de huisarchitect van de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij Voorspoed.


Eclectische meergezinswoning

Uitbreidingstraat 552 (Antwerpen)
Deze eenvoudige eclectische burgerwoning werd in 1911 ontworpen voor de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij Voorspoed door huisarchitect John Voet.


Ensemble van drie eclectische burgerhuizen

Generaal Capiaumontstraat 31-35 (Antwerpen)
Ensemble van drie eclectische burgerhuizen, in 1910 ontworpen in opdracht van de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij Voorspoed door huisarchitect John Voet.


Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl

Nachtegaalstraat 45-47 (Antwerpen)
Geheel van twee volgens repeterend schema gekoppelde burgerhuizen, opgetrokken door de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar een ontwerp van architect John Voet uit 1911.


Gekoppelde meergezinswoningen met art-nouveau-inslag

De Marbaixstraat 42-46 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde meergezinswoningen met art-nouveau-inslag, in 1911 gebouwd door de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij Voorspoed, in opdracht van Jos Boeckx. Architect John Voet tekende vermoedelijk het ontwerp.


Magazijn La Nationale

De Waghemakerestraat, Van Aerdtstraat 31-33 (Antwerpen)
Pakhuis in opdracht van Jos Luyten gebouwd door de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar een ontwerp door de architect John Voet uit 1910.


Meergezinswoning in art nouveau

Velodroomstraat 47 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-nouveaustijl, in 1912 ontworpen door architect John Voet voor rekening van Bouwmaatschappij Voorspoed.


Meergezinswoning in art-nouveaustijl

Robert Molsstraat 41 (Antwerpen)
Meergezinswoning in ingehouden art-nouveaustijl gebouwd door de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar een ontwerp door haar architect John Voet uit 1912. Opdrachtgever was Lodewijk Ceulemans, aannemer Frans Verdonck uit Borgerhout. “Voorspoed” realiseerde nog twee andere bouwprojecten in de Robert Molsstraat, de gesloopte woning Fromont op nummer 5, en de woning Vaessen, beide uit 1911.


Meergezinswoning in beaux-artsstijl

Robert Molsstraat 19 (Antwerpen)
Meergezinswoning in beaux-artsstijl gebouwd door de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij "Voorspoed", naar een ontwerp door haar architect John Voet uit 1911. Opdrachtgever was Jan Baptist Vaessen, aannemer Frans Verdonck uit Borgerhout. “Voorspoed” realiseerde nog twee andere bouwprojecten in de Robert Molsstraat, de gesloopte woning Fromont eveneens uit 1911 op nummer 5, en de woning Ceulemans uit 1912.


Meergezinswoning van Voorspoed

Velodroomstraat 45 (Antwerpen)
Deze meergezinswoning werd in 1911 ontworpen door John Voet, de huisarchitect van de Naamlooze Bouw- Crediet- en Spaarmaatschappij Voorspoed, die de bouw van de woning uitvoerde en financierde.


Villa De Heide

Kapelsesteenweg 469B (Antwerpen)
Villa uit circa 1911 naar ontwerp van John Voet, in opdracht van Bouwmaatschappij Voorspoed.


Villa ontworpen door John Voet

Fortuinstraat 24 (Antwerpen)
Villa gebouwd in opdracht van de Antwerpse bouwmaatschappij Voorspoed en naar ontwerp van bouwmeester John Voet uit 1910.


Woning en studio van fotograaf Gustave Hermans

Diercxsensstraat 9 (Antwerpen)
Woning, studio en drukkerij van de fotograaf en uitgever van prentbriefkaarten Gustave Hermans, naar ontwerp van de architect Ferdinand Truyman uit 1891. Architect Joseph Merckx voegde in 1910 rechts van de woning een inrijpoort toe. In 1915 herstelde architect John Voet het pand van oorlogschade en breidde het uit. Gesloopt.


Thema's

Ontwerper van

Della Faillelaan

Generaal Capiaumontstraat

Marialei


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Voet [online], https://id.erfgoed.net/personen/5893 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.