Persoon

Warie, Roger

ID: 5937   URI: https://id.erfgoed.net/personen/5937

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Stadswoning

Vrijheidsplein 13 (Lokeren)
Huis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Bakstenen in- en uitgezwenkte topgevel met verwerking van zandsteen voor plint, venster- en deuromlijstingen en geveltopafboording, in de tweede helft van de 17de eeuw te dateren.


Neoclassicistisch herenhuis

Nieuwebosstraat 3 (Gent)
Het neoclassicistisch herenhuis werd, samen met de naastliggende panden nummer 1 en 5, opgetrokken in 1846-1848.


Kasselrijhuis

Hoogstraat 30 (Oudenaarde)
Oorspronkelijk was het Kasselrijhuis de zetel en de vergaderzaal van de feodale vertegenwoordigers van de graaf van Vlaanderen in de kasselrij Oudenaarde. Na de Franse Revolutie werd de kasselrij opgeheven en herbestemd tot onderwijsgebouw.


Stadhuis Oudenaarde en Lakenhal

Markt 1 (Oudenaarde)
Het huidige gebouwencomplex van 14de-eeuwse lakenhal en 16de-eeuws stadhuis met deels behouden oud schepenhuis, ligt in de noordwest-zuidoost-lopende grote as die de middeleeuwse stadsstructuur bepaalt en waarvan het stadhuis op de Markt de aanzet is.


Parochiekerk Sint-Jans-Onthoofding

Oostwinkeldorp zonder nummer (Lievegem)
Naar het oosten georiënteerde dorpskerk met omringend kerkhof gelegen achter de onpare huizenrij. IJzeren toegangshek tot het kerkhof in de as van de westgevel van de kerk, aan vier slanke ijzeren hekpijlers tussen de achtergevels van de huizen nummers 27 en 31.


Parochiekerk Sint-Laurentius

Markt 46 (Lokeren)
Hoofdkerk van Lokeren, staande ten zuidoosten van het marktplein. Ten noorden geasfalteerd kerkplein met bomen; ten zuiden klein plantsoen met beschermd "Ryngautmonument" van 1778.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Vrede

Nokerepontweg zonder nummer (Kruisem)
Bakstenen gebouw naar ontwerp van architect Roger Warie, van één travee onder zadeldak (pannen) tussen brede puntgevels met aflijnende arduinblokken; plint van zwarte baksteen.


Ryngautmonument

Markt zonder nummer (Lokeren)
Ryngautmonument van 1778, enkele jaren geleden gerestaureerd door architect R. Warie (Gent).