Persoon

Winders, Jean Baptiste

ID
6011
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6011

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Jacob Jordaensstraat 75 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl met second-empire-inslag, gebouwd in opdracht van Marie Van den Wijngaert, naar een ontwerp door de architect Jean Baptiste Winders uit 1867. De twee rechter traveeën werden in opdracht van de koopman Leber door de architect Edmond Leclef toegevoegd in 1883.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Molenstraat_AN 75 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, eind 1865 voor eigen rekening ontworpen door de aannemer-architect Jean Baptist Winders, en in 1866 opgetrokken. Het pand van drie traveeën, werd in opdracht van diens weduwe in 1891 verbouwd door de architect Emile Thielens, en in 1931 door de architect Adolphe Van Coppernolle als eigen praktijkwoning met twee traveeën uitgebreid.


Neoclassicistisch burgerhuis

Louizastraat 13 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de kolenhandelaar Georges Ven, naar een ontwerp door de aannemer Jean Baptiste Winders uit 1851. Tot de huidige vorm verbouwd door de advocaat en katholiek senator Alphonse Ryckmans-Van Rijn, naar een ontwerp van architect Louis De Vooght uit 1913.


Neoclassicistisch burgerhuis

Suikerrui 30 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd in opdracht van de heer Smets, naar een ontwerp door Jean Baptiste Winders uit 1847. Winkelpui door Petrus Franciscus Van der Gucht uit 1891, pseudo-mansarde door Florent Mees uit 1908.


Neoclassicistisch burgerhuis

Everdijstraat 37 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis volgens de bouwaanvraag uit 1845 opgetrokken in opdracht van de heer Desterne. Rijhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en drie bouwlagen, onder een pseudo-mansarde uit 1922. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 1999.


Neoclassicistisch rijhuis

Handschoenmarkt 5 (Antwerpen)
Neoclassicistisch rijhuis van drie traveeën, drie bouwlagen en een entresol uit het tweede kwart van de 19de eeuw, vermoedelijk met oudere kern. Omstreeks 1990 gesloopt voor de bouw van een hotel.


Neoclassicistisch winkelhuis

Vlasmarkt 8 (Antwerpen)
Neoclassicistisch winkelhuis gebouwd in opdracht van Guillaume Pauwels en zoon, naar een ontwerp door Jean Baptiste Winders uit 1865.


Sint-Philips

Pelgrimstraat 13 (Antwerpen)
Traditioneel breedhuis dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een reeks van twaalf gekoppelde panden met de namen van de apostelen, gebouwd omstreeks 1540.


Traditioneel breedhuis

Haarstraat 21 (Antwerpen)
Traditioneel breedhuis met getrapt dakvenster van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


Wijngaard Natie en Magazijn St. Joseph

Oudeleeuwenrui 32-34 (Antwerpen)
Samenstel van drie pakhuizen en natiegebouwen, waarvan het middenpand en het Magazijn St. Joseph, respectievelijk in 1859 en 1863 gebouwd door de aannemer-architect Jean Baptiste Winders in opdracht van de heren Van Cuyck en Van Grimbergen, vanaf 1869 de Wijngaard Natie huisvestte. Linker pakhuis door P.J. Van Noten uit 1859-1860.

Uitvoerder van

Lagere Jongensschool 6 en Lagere Meisjesschool 2

Duinstraat 14-16, 16A (Antwerpen)
Neoclassicistische stadsschool naar ontwerp van stadsbouwmeester Frans Jacob Stoop uit 1859, opengesteld in 1860 en bestaande uit één rechthoekige vleugel aan de straat en een evenwijdig aansluitende speelplaats.


Pastorie Sint-Andriesparochie

Sint-Andriesstraat 5 (Antwerpen)
Neoclassicistische pastorie gebouwd in opdracht van de kerkfabriek van de Sint-Andriesparochie, naar een ontwerp door de architect Pierre Paul Stoop uit 1851, uitgevoerd door de aannemer-architect Jean Baptiste Winders in 1852. De bouwaanvraag werd ingediend door de pastoor van Sint-Andries, Eerwaarde Heer Petrus Visschers.


Politiecommissariaat van de 5de Wijk

Klappeistraat 2 (Antwerpen)
Politiecommissariaat van de 5de Wijk gebouwd door de Stad Antwerpen, naar een ontwerp door Pieter Dens uit 1875, verbouwd en uitgebreid met een nieuw gevelfront in neo-Vlaamserenaissance-stijl naar een ontwerp door Alexis Van Mechelen uit 1914, voltooid in 1916.

Opdrachtgever van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Molenstraat_AN 75 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, eind 1865 voor eigen rekening ontworpen door de aannemer-architect Jean Baptist Winders, en in 1866 opgetrokken. Het pand van drie traveeën, werd in opdracht van diens weduwe in 1891 verbouwd door de architect Emile Thielens, en in 1931 door de architect Adolphe Van Coppernolle als eigen praktijkwoning met twee traveeën uitgebreid.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Winders [online] https://id.erfgoed.net/personen/6011 (Geraadpleegd op )