Persoon

Wuyts, Charles

ID
6041
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6041

Beschrijving

Zoon van de aannemer Eugène Wuyts. Samenwerking met de Berchemsche Bouwhandel, een bouw- en verzekeringsmaatschappij opgericht in 1909, die tussen 1910-30 honderden huizen liet optrekken, vooral in Berchem, Zurenborg en Borgerhout.

Bron: http://www.schoonselhof.be/2bberchem/wuyts.html

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartement met winkelgelijkvloers en werkplaats

Lange Kievitstraat 60 (Antwerpen)
Dit appartementsgebouw met winkelgelijkvloers en achterliggend werkhuis werd in 1914 ontworpen voor rekening van Ch. Coppens door bouwmeester Charles Wuyts voor de Naamlooze Maatschappij Berchemse Bouwhandel.


Berchemsche Bouwhandel

Frederik de Merodeplein 5-6 (Antwerpen)
Woon- en handelspand in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Charles Wuyts uit 1909, opgetrokken in 1910.


Berchemsche Bouwhandel en burgerhuizen

Ferdinand Coosemansstraat 71, 77-79 (Antwerpen)
Bouwhandel met magazijnen, werkplaatsen en koer binnenin bouwblok waarvoor bouwaanvraag van 1911, en twee burgerhuizen waarvoor bouwaanvragen van eind 1911 en 1912, alle opgetrokken door de Berchemsche Bouwhandel naar ontwerpen in eclectische stijl van huisarchitect Charles Wuyts.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Cuperusstraat 20 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl in opdracht van Edward Joris gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp van architect Jules Hofman uit 1913. De bouwheer had in 1912 al een eerste bouwproject gepland met de bouwmaatschappij "Berchemse Bouwhandel" en haar architect Charles Wuyts.


Burgerhuis in eclectische stijl

Lange Leemstraat 286 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl met art-nouveau-inslag naar een ontwerp door de architect Charles Wuyts uit 1910, gebouwd door de Naamlooze Maatschappij “Berchemse Bouwhandel”, een bouwbedrijf, hypotheek- krediet- en spaarkas.


Eclectisch burgerhuis

Zonnebloemstraat 4 (Antwerpen)
Eclectisch burgerhuis gebouwd in opdracht van Edward Wuyts, naar een ontwerp door de architect Charles Wuyts uit 1909.


Eclectisch burgerhuis

Generaal Capiaumontstraat 37 (Antwerpen)
Charles Wuyts ontwierp deze eclectische burgerwoning in 1911. Wuyts was huisarchitect van de Berchemse Bouwhandel, maar werkte hier voor een privépersoon zonder tussenkomst van het bedrijf.


Eclectische meergezinswoning

Dolfijnstraat 96 (Antwerpen)
Meergezinswoning met kleurrijke lijstgevel in sobere eclectische stijl, ontworpen in 1910 door bouwmeester Charles Wuyts voor Maatschappij De Mol, Peeters en Co, gevestigd in de Boomgaardstraat 80 in Berchem.


Ensemble in art-decostijl van de Berchems Bouwhandel

Pretoriastraat 78-80 (Antwerpen)
Dit ensemble van twee meergezinswoningen in art-decostijl werd in 1927 ontworpen in opdracht van de N.V. Berchemse Bouwhandel door architect Charles Wuyts, die de huisarchitect was van dit bedrijf.


Ensemble in cottagestijl van de Berchemse Bouwhandel

Pretoriastraat 50-56, Velodroomstraat 1 (Antwerpen)
De N.V. Berchemse Bouwhandel realiseerde rond 1925 een ensemble van vijf woningen in cottagestijl. Het ontwerp werd getekend door de vaste huisarchitect Charles Wuyts.


Ensemble van de Berchemse Bouwhandel

Dolfijnstraat 67-71 (Antwerpen)
Deze eclectische rij van drie burgerhuizen met natuurstenen parementen werd in 1910 getekend door architect Charles Wuyts voor de Berchemse Bouwhandel, gevestigd in de Frederik De Merodeplaats 6 in Berchem.


Ensemble van drie eclectische burgerhuizen

Generaal Capiaumontstraat 34-38 (Antwerpen)
Dit ensemble werd rond 1911 gebouwd door de Naamlooze Maatschappij Berchemse Bouwhandel. Hun vaste architect Charles Wuyts tekende het ontwerp.


Ensemble van drie woningen in beaux-artsstijl

Generaal Capiaumontstraat 28-32 (Antwerpen)
Dit ensemble werd rond 1911 gebouwd door de Naamlooze Maatschappij Berchemse Bouwhandel. Architect Charles Wuyts tekende het ontwerp.


Ensemble van twee eclectische burgerhuizen

Velodroomstraat 6-8 (Antwerpen)
Dit ensemble van twee burgerhuizen werd rond 1913 gebouwd door de Naamlooze Maatschappij Berchemse Bouwhandel. Hun vaste architect Charles Wuyts tekende het ontwerp.


Gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl

Kardinaal Mercierlei 60-62 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in klassiek geïnspireerde eclectische stijl, naar een ontwerp door de architect Charles Wuyts uit 1910.


Maison B. Schmitz

Plantin en Moretuslei 59, Wipstraat 45 (Antwerpen)
Woon- en handelscomplex bestaande uit een hoofdgebouw in eclectische stijl met achterliggend bijgebouw in art nouveaustijl, naar een ontwerp door de architect Charles Wuyts uit 1912. Opdrachtgever was de van oorsprong Duitse koopman Bernard Schmitz, de "Berchemsche Bouwhandel" stond in voor de bouw voltooid in 1913.


Meergezinswoning in art nouveau

Dolfijnstraat 81 (Antwerpen)
Meergezinswoning met kleurrijke lijstgevel in sobere art nouveau, ontworpen in 1910 door bouwmeester Charles Wuyts voor Maatschappij De Mol, Peeters en Co, gevestigd in de Boomgaardstraat 80 in Berchem.


Meergezinswoning in eclectische stijl

Harmoniestraat 112-114 (Antwerpen)
Meergezinswoning in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Isidore Jacob Boutems, naar een ontwerp door de architect Charles Wuyts uit 1912. De Naamlooze Maatschappij "Berchemsche Bouwhandel", een bouwbedrijf, hypotheek- krediet- en spaarkas, stond in voor de bouw.


Neoclassicistisch ensemble van de Berchemse Bouwhandel

Pretoriastraat 94-98 (Antwerpen)
Deze drie eenvoudige neoclassicistische burgerhuizen werden opgetrokken rond 1925. De reeks is een realisatie van de N.V. Berchemse Bouwhandel, die het dossier liet opmaken door hun vaste huisarchitect Charles Wuyts.


Reeksbouw Berchemse Bouwhandel

Pretoriastraat 82-92 (Antwerpen)
Deze eclectische reeks van zes burgerhuizen werd rond 1924-1925 gerealiseerd door de N.V. Berchemse Bouwhandel naar een ontwerp van architect Charles Wuyts, die de huisarchitect was van dit bedrijf.


Samenstel in beaux-arts- en art-decostijl

Koninklijkelaan 32-36 (Antwerpen)
Ensemble bestaande uit een meergezinswoning in beaux-artsstijl en twee burgerhuizen in art-decostijl, in 1922 ontworpen door architect Charles Wuyts (gevelinscriptie) in opdracht van de Naamlooze Maatschappij “Berchemsche Bouwhandel”.


Samenstel in neoclassicistische stijl

Koninklijkelaan 21-23 (Antwerpen)
Samenstel van twee gekoppelde meergezinswoningen of “renteniershuizen” in neoclassicistische stijl, in 1925 ontworpen door de architect Charles Wuyts, in opdracht van de Naamloze Vennootschap “Berchemsche Bouwhandel”.


Samenstel in neoclassicistische stijl

Koninklijkelaan 70-72 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen of meergezinswoningen in neoclassicistisch stijl, gebouwd door de Naamlooze Maatschappij “Berchemse Bouwhandel”, een bouwbedrijf, hypotheek- krediet- en spaarkas, naar ontwerp van architect Charles Wuyts uit 1924.


Twee woningen van de Berchemse Bouwhandel

Velodroomstraat 37-39 (Antwerpen)
Deze twee woningen werden in 1911 ontworpen in opdracht van de Berchemse Bouwhandel, als deel van een ensemble van drie huizen. De derde woning op nummer 41 kreeg ondertussen een nieuwe gevel.


Villa in eclectische stijl

Hagedoornlaan 12 (Antwerpen)
Villa in eclectische stijl, kadastraal geregistreerd in 1913. Bouwheer of eerste eigenaar was de fabrikant Jozef Hendrik Ceurremans-Volckaert, die in 1920 nog een garage liet optrekken op het perceel.


Thema's

Ontwerper van

Berchem

Generaal Capiaumontstraat

Helenalei

Hugo Verrieststraat

Jan Van Rijswijcklaan

Marialei

Sint-Hubertusstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Wuyts [online], https://id.erfgoed.net/personen/6041 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.