Persoon

Van den Heule, Edmond

ID
6123
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6123

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Administratief centrum

Flor Hofmanslaan 1 (Lebbeke)
Administratief centrum, gedeeltelijk ingericht in een vleugel van de voormalige Vrije Vak- en Beroepsscholen van Lebbeke, opgericht in 1926, volgens literatuur naar plannen van aannemer architect Edmond Van den Heule, stichter en leraar aan de Vakschool.


Hofje van Zeven Weeën

Grote Plaats zonder nummer (Lebbeke)
In boogvorm ingeplante zeven neogotische bakstenen kapellen, aangelegd op het oostelijk deel van de pastorietuin in 1905. Op 3 mei 1908 werd in de Hof een levensgroot Onze-Lieve-Vrouwenbeeld naar ontwerp van beeldhouwer Aloïs De Beule onthuld. Het werd vernietigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en in 1933 vervangen door het huidige bronzen beeld.


Kasteel De Naeyer-Legin

P.F. De Naeyerstraat 9 (Lebbeke)
Achterin gelegen eclectisch kasteeltje met neorenaissance invloed, in omringende tuin afgesloten door een ijzeren hek aan vierkante gemetste pijlers, volgens het kadasterarchief opgericht in 1913 door de familie P. De Naeyer-Legin op een deel van hun fabrieksterrein, volgens literatuur naar plannen van aannemer-architect Edmond Van den Heule.


Vrije Vak- en Beroepsschool

Leo Duboisstraat 40 (Lebbeke)
Voormalige Vrije Vak- en Beroepsschool, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1926, volgens literatuur ontworpen door aannemer-architect Edmond Van den Heule, oprichter en leraar van de Vakschool. Aan de straat palend gebouw met voorgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder plat dak.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van den Heule [online] https://id.erfgoed.net/personen/6123 (Geraadpleegd op )