Persoon

Minne, George

ID
6188
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6188

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Begraafplaats Petegem-aan-de-Leie

Sint-Hubertstraat (Deinze)
Begraafplaats met beelden van George Minne (1866-1941) en de Deinzense expressionistische kunstenaar Antoon Van Parys (1884-1968).


Begraafplaats van de parochie Achterbos

Achterbos zonder nummer (Mol)
Begraafplaats op omhaagd terrein gelegen achter de school.


Gemeentepark

Beukenlaan zonder nummer (Boom)
Het gemeentepark werd in 1928-1929 aangelegd naar ontwerp van Paul Hasaerts. Het werd samen met de Provinciale Technische Scholen en de omringende tuinwijk opgevat als een globaal project van de Boomsche Beekbosschen Tuinwijk.


Kruis met Christusbeeld naar ontwerp van Georges Minne

Koningin Astridlaan zonder nummer (Maldegem)
Op de splitsing van de baan, voor het kruispunt met de Brugsesteenweg, kruisbeeld van beeldhouwer George Minne opgericht in 1947.


Landhuis en blekerij met dienstgebouwen

Meerspoort 6-10 (Oudenaarde)
Nummer 6: verankerd, bakstenen dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, opgericht door de stad onder leiding van de bouwmeesters A. Van den Hende en Ph. Van der Meersch in 1778, binnen een vierkante omgrachting; herhaaldelijk aangepast in de 19de en begin 20ste eeuw. Ten oosten, in L-vorm aangebouwde dienstgebouwen en garage in regionalistische stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummer 8-10. Voormalige linnenblekerij, later ook wasserij, opgericht in de jaren 1860 en uitgebreid circa 1900 zie opschrift in boogveld. Sinds het eerste kwart van de 20ste eeuw twee woningen met achteraan behouden zeer lang blekerijgebouw onder pannen zadeldak.


Monument Koningin Astrid

Rubenslei zonder nummer (Antwerpen)
Herdenkingsmonument voor Koningin Astrid, met het beeldhouwwerk "Moeder en Kind" door Georges Minne uit 1936, ingehuldigd op het Koningin Astridplein op 26 mei 1938. Het monument kreeg later een nieuwe standplaats in het Stadspark, waar het werd ingehuldigd op 7 mei 1949.


Parochiekerk Sint-Blasius

Dorpsstraat 11A (Jabbeke)
Neogotische kerk die in 1871 werd opgetrokken naar ontwerp van de Brugse architect Antonius Verbeke (1828-1907). De architect toonde zich met deze kerk een trouwe aanhanger van de strenge neogotische stijlprincipes die in "Les vrais principes de l'architecture ogivale ou chrétienne" (1850) van Thomas Harper King worden uiteengezet en waarvoor hij de tekeningen verzorgde.


Parochiekerk Sint-Jozef

Deken De Saegherplein zonder nummer (Roeselare)
Zuidnoord-georiënteerde kruisbasiliek met gestileerde neoromaanse inslag van 1950-1951 naar ontwerp van Maurice Allaert (Kortrijk).


Stedelijke begraafplaats

Molenstraat zonder nummer (Eeklo)
Stedelijke begraafplaats. Deels beschermd als monument bij ministerieel besluit van 30.04.2004.


Villa Zonneschijn

Emiel Clauslaan 101 (Deinze)
Tussen de steenweg en de Leie gelegen landhuis, vermoedelijk gebouwd begin 19de eeuw door de Gentse industrieel Heyndrickx. Voormalig woonhuis en atelier van kunstschilder Emiel Claus. Na zijn dood tijdelijk museum.


Thema's

Ontwerper van

Emile Braunplein


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Minne [online] https://id.erfgoed.net/personen/6188 (Geraadpleegd op )