Collectief

Bouwonderneming Gebroeders Verhaeghe nv

ID
6192
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6192

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Boswachterswoning

Flamincka Park 27 (Jabbeke)
Voormalige boswachterswoning van het kasteeldomein, circa 1885 ingeplant bij de westelijke ingang van het park, toen eigendom van weduwe Christian du Bus de Gisignies. Bij de verkaveling van het kasteeldomein in 1965-66 werd de woning door de NV Bouwonderneming Gebroeders Verhaeghe (Loppem) gerenoveerd en als villa doorverkocht.


Paardenstallen en koetshuis van het kasteeldomein

Flamincka Park 35 (Jabbeke)
Voormalige paardenstallen en koetshuis van het kasteeldomein, circa 1881 gebouwd ten zuidoosten van het kasteel dat Christian du Bus de Gisignies liet optrekken in 1862. De oudere landgebouwen, die meer westelijk gelegen waren en het zicht vanuit het kasteel belemmerden, werden afgebroken en vervangen door een L-vormig nieuw gebouw met koetshuis en paardenstallen.

Uitvoerder van

Priorij Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië

Sysen 8 (Zedelgem)
Achterin en volledig in het groen gelegen priorij "Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië", behorend tot de benedictijnerorde. Geheel van kerk, klooster, gastenverblijf en internaat tussen 1924 en 1957 opgetrokken in een neoromaanse stijl, naar ontwerp van architect Joseph Viérin (Brugge).Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bouwonderneming Gebroeders Verhaeghe nv [online] https://id.erfgoed.net/personen/6192 (Geraadpleegd op )