Persoon

Brangwyn, William Curtis

ID: 6203   URI: https://id.erfgoed.net/personen/6203

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis Kruibeke

O.L.Vrouwplein 19 (Kruibeke)
Het neogotische gemeentehuis werd gebouwd op de plaats van een vroegere herberg, vermeld in 1725 en waarvan twee plaatsen gebruikt werden als schepenhuis. Kruibeke was lange tijd een gehucht van de gemeente Bazel.


Parochiekerk Sint-Vedastus

Vedastusstraat 69 (Jabbeke)
Vedastusstraat z.nr. Parochiekerk toegewijd aan Sint-Vedastus, centraal gelegen in de kleine dorpskern. De kerk bestaat uit een historisch oostelijk gedeelte en een neogotische uitbreiding in aansluitende stijl met toren, twee westtraveeƫn en een sacristie door architect William Curtis Brangwyn (1839-1907). Opvallend in Zerkegem is dat alle straten in de zuidelijke helft van de gemeente st


Sint-Basiliuskapel en basiliek van het Heilig Bloed

Burg 13 (Brugge)
Gebouwencomplex gelegen in de zuidwesthoek van de Burg. Aan de zuidzijde, de dubbelkapel met beneden de Sint-Basiliuskapel en erboven de basiliek van het Heilig Bloed met de aansluitende Heilige-Kruiskapel ten zuiden; aan de westzijde, het haaks aansluitende eenheidsconcept met het trappenhuis van de basiliek links en de Criminele Griffie (Burg nummer 14) rechts; achter laatst genoemde, het museum en de conciƫrgerie uitziend op de Reie.


Thema's