Persoon

Brangwyn, William Curtis

ID
6203
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6203

Beschrijving

Verbleef vanaf 1865 in Brugge en keerde omstreeks 1875 met zijn gezin terug naar Londen. Hij is de vader van de schilder Sir Frank Brangwyn (Brugge, 1867-Ditchling, 1956).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis Kruibeke

O.L.Vrouwplein 19 (Kruibeke)
Het neogotische gemeentehuis werd gebouwd op de plaats van een vroegere herberg, vermeld in 1725 en waarvan twee plaatsen gebruikt werden als schepenhuis. Kruibeke was lange tijd een gehucht van de gemeente Bazel.


Parochiekerk Sint-Vedastus

Vedastusstraat 69 (Jabbeke)
Parochiekerk toegewijd aan Sint-Vedastus, centraal gelegen in de kleine dorpskern. De kerk bestaat uit een historisch oostelijk gedeelte en een neogotische uitbreiding in aansluitende stijl met toren, twee westtraveeën en een sacristie door architect William Curtis Brangwyn (1839-1907). Opvallend in Zerkegem is dat alle straten in de zuidelijke helft van de gemeente straalsgewijs van bij de kerk vertrekken.


Sint-Basiliuskapel en basiliek van het Heilig Bloed, en Criminele Griffie

Burg 13-14 (Brugge)
Gebouwencomplex gelegen in de zuidwesthoek van de Burg. Aan de zuidzijde, de dubbelkapel met beneden de Sint-Basiliuskapel en erboven de basiliek van het Heilig Bloed met de aansluitende Heilige-Kruiskapel ten zuiden; aan de westzijde, het haaks aansluitende eenheidsconcept met het trappenhuis van de basiliek links en de Criminele Griffie rechts; achter laatst genoemde, het museum en de conciërgerie uitziend op de Reie.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Brangwyn [online] https://id.erfgoed.net/personen/6203 (Geraadpleegd op )