Persoon

Callens, Georges J.

ID
625
URI
https://id.erfgoed.net/personen/625

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Brouwerswoning Stockman

Lembeke-Dorp 36 (Kaprijke)
Herenhuis bij voormalige brouwerij Stockman. Voor het huis, arduinen stoeppalen met ketting. Oorspronkelijk brouwershuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


Bungalow

Rijksweg 23 (Lendelede)
Vrijstaande woning in tuin, in 1963 naar een ontwerp van de Gentse architect Georges Callens gebouwd voor cinemauitbater Léon Madou-Dewulf uit Izegem. Bungalow met een naar achter terugwijkende grondplan op een licht opgehoogd terrein, met kenmerken van de Expo 58-stijl.


Burgerhuis

Molenstraat 27 (Sint-Laureins)
Interbellumwoning uit 1939 met drie bouwlagen en plat dak naar ontwerp van architect G.J. Callens. Sterk horizontaal gemarkeerde bakstenen voorgevel met hardstenen pui, gevelbrede erker onder overstekend plat dakje en breed vensterregister op de bovenste verdieping.


Burgerhuis ontworpen door Georges Callens

Duifhuisstraat 54-64 (Gent)
Eenheidsbebouwing van twee woonhuizen ontworpen in 1938 door Georges Callens, in opdracht van weduwe Van Huffel, voor haar zelf en mejuffer Van Huffel. Twee onderkelderde rijhuizen in spiegelbeeld, van elk twee traveeën en drie bouwlagen boven een halfondergrondse garage en onder een plat dak. Symmetrisch opgebouwde gevels opgetrokken in een decoratieve baksteenarchitectuur aansluitend bij het modernisme.


Burgerhuis uit het interbellum

Noordstraat 99 (Maldegem)
Interbellumwoning naar ontwerp van architect Georges Callens van 1935. Rijhuis met asymmetrische gevelopstand, met smalle en hoger opgetrokken linker deurtravee en brede venstertravee met twee bouwlagen.


Gemeenteschool

Vredesdreef 18 (Lievegem)
Achterin gelegen schoolhuis of directeurswoning in neogotische stijl uit het vierde kwart van de 19de eeuw, toegankelijk via ijzeren hek.


Parochiekerk Sint-Martinus en Sint-Eutropius met kerkhof

Ardense Jagersstraat-Gottem 5B (Deinze)
Mogelijk is de vierkante onderbouw van de kruisingstoren van romaanse oorsprong. Behouden vroeggotisch koor en transept van het eenbeukig kruiskerkje vermoedelijk uit eind 13de eeuw. Achthoekige klokkenkamer van Lediaanse steen toegevoegd eind 14de tot 15de eeuw. In 1951-53, huidig eenbeukig schip van vijf traveeën gebouwd naar ontwerp van architect G.J. Callens en ingeplant op een kleine heuvel ten westen van de oude Leie met nog omringend kerkhof, met lage bakstenen ommuring en verschillende graftekens.


Raadhuis ontworpen door G.J. Callens

Oude Heirbaan 144, 144A (Deinze)
Raadhuis, gebouwd in 1941 naar ontwerp van architect G.J. Callens in nieuwe zakelijkheid. Blokvormige bakstenen constructie met twee bouwlagen onder verspringende platte daken, met een monumentaal arduinen Raadhuis-opschrift.


Villa

Kloosterstraat 5 (Sint-Laureins)
Interbellumvilla, gesigneerd en gedateerd Georg. J. Callens Architect Gent 1939. Woning en vrijstaande garage ingeplant in tuin. Villa met asymmetrische opbouw met opmerkelijk hoog, overstekend en mank pannen zadeldak boven de linkertravee en rechts aansluitend lager schilddak.


Villa

Kleemstraat 6 (Kaprijke)
Villa gelegen naast de Kleemkapel, volgens een gevelsteen in de plint gebouwd naar ontwerp van architect Georg. J. Callens in 1939.


Vrije meisjesschool van de zusters Franciscanessen

Heihoekse Kerkwegel 9 (Kaprijke)
Vrije meisjesschool van de zusters Franciscanessen, gebouwd in 1941-46 naar ontwerp van architect George Callens en uitgebreid in de jaren 1950 door architect René Lambert.


Thema's

Ontwerper van

Spoorweglaan


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Callens [online], https://id.erfgoed.net/personen/625 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.