Persoon

Vanooteghem, Bart

ID
6259
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6259

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bogardenschool

Katelijnestraat 86-88 (Brugge)
Gebouwencomplex met kern teruggaand tot de 16de eeuw, opgetrokken op U-vormige plattegrond rondom een binnentuin, afgesloten door een poortgebouwtje en smeedijzeren hek gebouwd in 1895 naar ontwerp van stadsarchitect C. De Wulf (Brugge).


Rij arbeiderswoningen

Jeruzalemstraat 55-59 (Brugge)
Huisjes van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), teruggaand tot 16de- en 17de-eeuw te oordelen naar de bewaarde balklagen. Later aangepaste muuropeningen, zie vroegere ontlastingsbogen. In 1999-2002 saneren van de woningen naar ontwerp van architect B. Vanooteghem (Brugge) waarbij de huisjes worden verbouwd tot twee ruime woningen.


Stadswoning

Park 4 (Brugge)
Breed dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit het tweede kwart van de 17de eeuw - eerste helft van de 18de eeuw. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1999-2002 naar ontwerp van architect B. Vanooteghem (Brugge).


Stadswoning

Peperstraat 2 (Brugge)
Breedhuis met enkelhuisopstand van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Uit de 18de eeuw, zie bewaarde balklagen, schouwen en dakconstructie bestaande uit schaargebinte. Huidige uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1998 naar ontwerp van architect B. Vanooteghem (Brugge).


Villa van 1939

Doornhut 66 (Brugge)
Villa van 1939 ontworpen door architect H. Verbruggen. Gelegen in een ruime bomenrijke tuin, een restant van het vroegere Park van Male. De uitbreiding aan de straatkant dateert van 2001 en is ontworpen door architect Bart Vanooteghem (Brugge).


Thema's

Ontwerper van

Annuntiatenstraat