Persoon

Vastesaeger, Christiaan

ID
6270
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6270

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bisschoppelijk Paleis

Heilige-Geeststraat 4 (Brugge)
Gebouwenblok ten noorden begrensd door huizen bij hoek Sint-Salvatorskerkhof, ten oosten door Heilige-Geeststraat, ten zuiden door Goezeputstraat en ten westen door de huizenrij in de Kleine Heilige-Geeststraat. Deels ommuurd, renaissancegetint complex bestaande uit hoofdgebouw met 16de-eeuwse kern, met in het verlengde van de noordvleugel aan tuinzijde, een 18de-eeuwse vleugel, telkens onder zadeldak (leien en Vlaamse pannen).


Geheel met parochiekerk, pastorie, cultureel centrum, basisschool

Karel van Manderstraat 115, 115A (Brugge)
Functionele, georiënteerde zaalkerk onder plat dak gebouwd in 1963 en ontworpen door architect C. Vastesaeger (Assebroek). Achter de kerk ligt de pastorie gebouwd in opdracht van de Stad Brugge en ontworpen in 1986 door architect Jean-Paul Demoor (Brugge). De basisschool, ontworpen in 1960 door architect R. Van Oyen (Brugge), bevindt zich aan de zuidzijde van de kerk.


Heilig Hartkerk

Bruggestraat 321 (Ingelmunster)
Heilig Hartkerk van 1963, naar ontwerp van C. Vastesaeger (Assebroek), sinds kort in gebruik als schoolrefter.


Kerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Kortrijkstraat 4 (Ingelmunster)
Voormalige voddenfabriek Coppin, in de volksmond het "slunsekot", van 1923 vermoedelijk naar ontwerp van architect Valère Duyvewaardt (Roeselare), links van het tot parking omgevormde, deels ommuurde fabriekserf. In 1956 wordt de fabriek noodkerk voor de door werken aan de kanaalbrug geïsoleerde Stationswijk of gehucht "Kapelle".


Parochiekerk Heilige Moeder Anna

Waregemstraat 356 (Deerlijk)
Parochiekerk van het gehucht Molenhoek. Moderne zaalkerk van 1963 naar ontwerp van de Brugse architect C. Vastesaegher.


Sint-Michielskerk

Pastoriestraat 14 (Oudenburg)
Als feestzaal gebouwde Sint-Michielskerk van 1963-1964 naar ontwerp van architect C. Vastesaeger (Assebroek), geïnspireerd op de Sint-Augustinuskerk te Bellegem van dezelfde architect.


Sint-Stephanus en Sint-Theodoricuskerk

Oudenaardestraat zonder nummer (Anzegem)
Moderne georiënteerde zaalkerk van 1962 naar ontwerp van Christ Vastesaeger.


Wijkkapel Pius X en klooster

Bornstraat 48 (Roeselare)
Vrijstaande moderne kapel en klooster van 1961, naar ontwerp van C. Vastesaeger (Assebroek). Constructie van baksteen en beton, bestaande uit verschillende in elkaar grijpende volumes van één bouwlaag maar met variërende hoogte.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vastesaeger [online] https://id.erfgoed.net/personen/6270 (Geraadpleegd op )