Persoon

Callewaert, Albert

ID
628
URI
https://id.erfgoed.net/personen/628

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Havermarkt 5 (Kortrijk)
Havermarkt nr. 5. Breedhuis uit het tweede kwart van de 19de eeuw, in 1878 verhoogd met één bouwlaag. In 1920 plaatsen van dievenijzers voor de vensters. In 1928, aanpassen van de voorgevel: plaatsen van een deur en vernieuwen van poort, naar ontwerp van A. Callewaert. Bepleisterde en beschilderde voorgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Licht getoogde muurope


Burgerwoning van 1935

Jan Breydellaan 58 (Kortrijk)
Jan Breydellaan nr. 58. Burgerwoning van 1935, naar ontwerp van A. Callewaert (Kortrijk). Opvallend portaal van zwartgeglazuurde baksteen. Deels beglaasde en getraliede vleugeldeur met art deco glas-in-loodboven- en zijlicht. STADSARCHIEF KORTRIJK 112, nr. 11852.


Magazijn

Gentsesteenweg 192 (Kortrijk)
Gentsesteenweg nr. 192. Magazijn met kleurrijk uitgewerkt parement van 1939, naar ontwerp van A. Callewaert (Kortrijk). Bakstenen lijstgevel bekroond door fronton van lichte sierbaksteen. Overige kleuraccenten door muurvlakken van gele sierbaksteen afgezoomd door rode sierbaksteen en boven de kroonlijst doorgetrokken pilaster van gele baksteen die de centrale poort links flankeert. Plint


Notariswoning

Molenstraat 93 (Kluisbergen)
Notariswoning van eind jaren 1920, volgens de eigenares mogelijk ontworpen door architect Callewaert voor notaris De Meulemeester.


Slagerij

Zwevegemsestraat 58 (Kortrijk)
Voormalige beenhouwerij cf. fries. Winkel-woonhuis van drie bouwlagen onder plat dak. Volgens het bouwplan werd de gevel gewijzigd naar ontwerp van A. Callewaert in 1919 en bekleed met tegels.


Winkelpand, heden "Kortrijks Koffiehuis"

Leiestraat 20 (Kortrijk)
Leiestraat nr. 20. Winkelpand, heden "Kortrijks Koffiehuis", met winkelpui van 1924 volgens het bouwplan van juwelier Heursel; in 1939 verbouwing van de "aanhangsels" naar ontwerp van J. Boucquillon (Kortrijk), in 1945 heropbouwen van de voorgevel van het winkelhuis vernield tijdens het bombardement van 1944 naar ontwerp van A. Callewaert. Mooie, drieledige winkelpui van "graniet van ZweJe kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Callewaert [online] https://id.erfgoed.net/personen/628 (Geraadpleegd op )