Dorpstraat 32 (Antwerpen)
Bejaardentehuis in brutalistische stijl van 1972-1980 naar ontwerp van Ferre Verbaenen, gebouwd op gronden van het voormalige gods- en gasthuis dat werd opgericht in 1867.
Raapstraat 33 (Antwerpen)
Traditioneel breedhuis genaamd "de Rape", te dateren in de 16de eeuw. Het pand zou een overblijfsel zijn van het voormalige Artilleriehuis. Van het oorspronkelijke gebouw rest enkel de heropgebouwde voorgevel,zonder het getrapte dakvenster.
Veltwijcklaan 127 (Antwerpen)
Eengezinswoning met tandartspraktijk, gebouwd in opdracht van Koen Van Den Broeck, naar een ontwerp door architect Ferre Verbaenen uit 1984.
Asiadok-Oostkaai 28, 31, 28A-B, 28D (Antwerpen)
Groep ijzeren havenafdaken aan de oostkaai van het Asiadok evenwijdig met de Noorderlaan, in twee fasen opgericht door de Stad Antwerpen. Eerste fase naar ontwerp van Benedictus Janssens uit 1888 uitgevoerd door het constructiebedrijf Nicaise & Delcuve uit La Louvière, tweede fase naar ontwerp van ingenieur Frans De Winter uitgevoerd door de firma Bertam, Victoict & Cie uit Anderlecht.
Veltwijcklaan 180 (Antwerpen)
Eenvoudig laat-classicistisch kasteel op rechthoekige plattegrond, gelegen in omheinde en beboomde tuin.
Kloosterstraat 82 (Antwerpen)
De oorspronkelijke meisjesschool werd opgericht in 1838 met de steun van Edward Moretus en bediend door de zusters van Sint-Vincentius a Paulo.
Raapstraat 29 (Antwerpen)
Rococopoort uit het derde kwart van de 18de eeuw, laatste restant van een gesloopt herenhuis met dubbelhuisopstand, vermoedelijk een traditionele kern minstens opklimmend tot de 17de eeuw, aangepast in de 18de en de 19de eeuw.
Burchtgracht 45 (Antwerpen)
Samenstel van traditionele diephuizen met trapgevels uit de tweede helft van de 16de of eerste helft van de 17de eeuw.
Keizerstraat 32-36 (Antwerpen)
Ensemble van drie traditionele diephuizen met trapgevels, daterend uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Het nummer 32 draagt van oudsher de naam "Soeten Naem Jesus", het nummer 36 de naam "de Rosenhoedt".
Meir 76-80 (Antwerpen)
Complex oorspronkelijk gevormd door de Stadsfeestzaal een appartementsgebouw met winkels en een bankgebouw met flats, opgetrokken op initiatief van de Stad Antwerpen, naar een ontwerp door stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen uit 1903-1908, voltooid in 1909.
Stadswaag 2 (Antwerpen)
Herenhuis genaamd dat in kern opklimt tot het derde kwart van de 16de eeuw, met een oorspronkelijk vijf traveeën breed gevelfront in classicerende barokstijl uit 1720. Enkel de voorgevel is behouden, geïntegreerd in een grootschalig woningbouwcomplex.
Lorkenlaan 22 (Antwerpen)
Villa in postmodernistische stijl gebouwd in opdracht van het echtpaar Van der Donck, naar een ontwerp van architect Ferre Verbaenen uit 1987.
Scheldestraat 11-13 (Antwerpen)
De vismijn van Antwerpen werd geopend in 1894 op het Zuid. De oude vismijn van Antwerpen bevond zich in de historische kern van de stad rondom het Steen, een stadsdeel dat insprong in de Schelde en dat bij de aanleg van de Scheldekaaien volledig van de kaart werd geveegd.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Verbaenen [online], https://id.erfgoed.net/personen/6283 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.