Persoon

Verbaenen, Ferre

ID: 6283   URI: https://id.erfgoed.net/personen/6283

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bejaardentehuis Sint-Vincentius

Dorpstraat_EK 32 (Antwerpen)
Bejaardentehuis in brutalistische stijl van 1972-1980 naar ontwerp van Ferre Verbaenen, gebouwd op gronden van het voormalige gods- en gasthuis dat werd opgericht in 1867.


De Rape

Raapstraat 33 (Antwerpen)
Traditioneel breedhuis genaamd "de Rape", te dateren in de 16de eeuw. Het pand zou een overblijfsel zijn van het voormalige Artilleriehuis. Van het oorspronkelijke gebouw rest enkel de heropgebouwde voorgevel,zonder het getrapte dakvenster.


Eengezinswoning met tandartspraktijk

Veltwijcklaan 127 (Antwerpen)
Eengezinswoning met tandartspraktijk, gebouwd in opdracht van Koen Van Den Broeck, naar een ontwerp door architect Ferre Verbaenen uit 1984.


Havenafdaken bij Asiadok

Asiadok-Oostkaai 28, 31, 28A-B, 28D (Antwerpen)
Aan de oostkaai van het Asiadok, ijzeren havenafdaken van 1888-92, oorspronkelijk bedoeld als houtmagazijnen.


Kasteel Moretushof of Hof della Faille

Veltwijcklaan 180 (Antwerpen)
Eenvoudig laat-classicistisch kasteel op rechthoekige plattegrond, gelegen in omheinde en beboomde tuin.


Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesinstituut

Kloosterstraat_EK 82 (Antwerpen)
De oorspronkelijke meisjesschool werd opgericht in 1838 met de steun van Edward Moretus en bediend door de zusters van Sint-Vincentius a Paulo.


Rococopoort van gesloopt herenhuis

Raapstraat 29 (Antwerpen)
Rococopoort uit het derde kwart van de 18de eeuw, laatste restant van een gesloopt herenhuis met dubbelhuisopstand, vermoedelijk een traditionele kern minstens opklimmend tot de 17de eeuw, aangepast in de 18de en de 19de eeuw.


Samenstel van traditionele diephuizen

Burchtgracht 45 (Antwerpen)
Samenstel van traditionele diephuizen met trapgevels uit de tweede helft van de 16de of eerste helft van de 17de eeuw.


Soeten Naem Jesus en de Rosenhoedt

Keizerstraat 32-36 (Antwerpen)
Ensemble van drie traditionele diephuizen met trapgevels, daterend uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Het nummer 32 draagt van oudsher de naam "Soeten Naem Jesus", het nummer 36 de naam "de Rosenhoedt".


Stadsfeestzaal

Meir 76-80 (Antwerpen)
Complex oorspronkelijk gevormd door de Stadsfeestzaal een appartementsgebouw met winkels en een bankgebouw met flats, opgetrokken op initiatief van de Stad Antwerpen, naar een ontwerp door stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen uit 1903-1908, voltooid in 1909.


Swerten Arent

Stadswaag 2 (Antwerpen)
Herenhuis genaamd dat in kern opklimt tot het derde kwart van de 16de eeuw, met een oorspronkelijk vijf travee├źn breed gevelfront in classicerende barokstijl uit 1720. Enkel de voorgevel is behouden, ge├»ntegreerd in een grootschalig woningbouwcomplex.


Villa den Rooy

Ulicotenseweg 54-56 (Hoogstraten)
Neoclassicistische villa den Rooy, gebouwd circa 1863.


Villa in postmodernistische stijl

Lorkenlaan 22 (Antwerpen)
Villa in postmodernistische stijl gebouwd in opdracht van het echtpaar Van der Donck, naar een ontwerp van architect Ferre Verbaenen uit 1987.


Vismijn

Scheldestraat 11-13 (Antwerpen)
De vismijn van Antwerpen werd geopend in 1894 op het Zuid. De oude vismijn van Antwerpen bevond zich in de historische kern van de stad rondom het Steen, een stadsdeel dat insprong in de Schelde en dat bij de aanleg van de Scheldekaaien volledig van de kaart werd geveegd.