Persoon

Verbruggen, Pierre

ID
6309
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6309

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning Pierre Verbruggen

Elverdingestraat 50 (Ieper)
Voormalige eigen woning van en naar ontwerp van architect Pierre Verbruggen (Brussel) van 1923. Vijf traveeën en twee bouwlagen met inspringende dakverdieping onder zadeldak. Lijstgevel met cementbepleistering op sokkel van roze natuursteen.


Burgerhuis

Elverdingestraat 56 (Ieper)
Modernistische woning vermoedelijk naar ontwerp van Pierre Verbruggen (Brussel) van 1920. Brede venstertravee + een smallere deurtravee en drie bouwlagen onder zadeldak.


Eclectische eenheidsbebouwing

Lombaardstraat 34-36 (Ieper)
Eclectische eenheidsbebouwing naar ontwerp van architect Pierre Verbruggen van 1922. Identieke enkelhuizen in spiegelbeeld; drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak.


Herberg De Zwaan

Houthulstseweg 1 (Langemark-Poelkapelle)
Herberg De Zwaan, gebouwd in 1925 door architect Pierre Verbruggen voor de brouwersfamilie Nevejan.


Herberg In den Hert

Guynemerplein 15 (Langemark-Poelkapelle)
Heropgebouwd naar ontwerp van architect Pierre Verbruggen (Ukkel) in het begin van de jaren 1920, in opdracht van de heer Nevejan, voormalig burgemeester-brouwer.


Hoeve Rozendaele

Middelstraat 5 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, gelegen midden weilanden, naar ontwerp van architect Pierre Verbruggen en teruggaand op de regionale hoevebouw.


Hoeve uit de wederopbouwperiode

Pluimstraat 7 (Diksmuide)
Hoeve uit de wederopbouwperiode, teruggaand op een site met losse bestanddelen in een ruime omwalling, aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Op eerst genoemde kaart kan men een mogelijk opperhof-/ neerhofstructuur herkennen, doch gevat binnen één rechthoekige omwalling.


Rij met zes burgerhuizen

Elverdingestraat 55-65 (Ieper)
Huizenrij met burgerwoningen van twee à drie bouwlagen, onder meer naar ontwerp van architecten A. Versavel (Ieper), Henri Viaene (Ieper), A. Leclercq (Ieper) en Pierre Verbruggen (Brussel), en voornamelijk daterend uit de jaren 1930.


Staatsmarineschool

Slijkensesteenweg 2 (Oostende)
Voormalige Staatsmarineschool in de internationaal "moderne stijl" naar ontwerp van architect P. Verbruggen (Brussel) van 1930 en vermoedelijk nog voor de Tweede Wereldoorlog uitgebreid ten westen met onder meer een directeurswoning; ontworpen als antwoord op architectuurwedstrijd van Ministerie van Transport voor twee zeevaartscholen, in Antwerpen en Oostende.


Twee grote winkels

Boterstraat 13-14, 13A-B, 14A (Ieper)
Grote winkelhuizen met een meer 'grootstedelijk' karakter, oorspronkelijk respectievelijk zogenaamd "La fourche d'or", naar ontwerp van architect Oscar Hallaux (Brussel), en "Bazar de la Rue au Beurre", naar ontwerp van architect Pierre Verbruggen (Ukkel), beide van 1920.


Wederopbouwhoeve met beeldbepalende schuur

Kauwakkerstraat 10 (Heuvelland)
Aan de straat gelegen hoeve uit de wederopbouwperiode, gebouwd in de eerste helft van de jaren 1920 naar ontwerp van architect Pierre Verbruggen uit Brussel. Bakstenen hoevegebouwen in regionalistische architectuur met aan de straatzijde een beeldbepalende schuur onder steil zadeldak.


Thema's

Ontwerper van

Elverdingestraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Verbruggen [online], https://id.erfgoed.net/personen/6309 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.