Persoon

Vercammen, Theodoor

ID
6316
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6316

Beschrijving

Bouwdossier 1913: vormt samen met A. De Leenheer een bureau, gevestigd in de Steenhouwersvest 57.

  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1913 # 3857.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Lemméstraat 6 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de heer H. Hoyois, naar een ontwerp door de architecten Alfred De Leenheer en Theodoor Vercammen uit 1920. Het pand vervangt een eerste door Hoyois op dit perceel opgetrokken woning, waarvoor Vercammen in 1912 het ontwerp tekende, verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog.


Burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl

Bisschopstraat 67 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl gebouwd in opdracht van G. Louwage naar ontwerp door de architect Theodoor Vercammen uit 1917.


Eclectische meergezinswoning

Lange Achteromstraat 30 (Antwerpen)
Deze eclectische meergezinswoning met achterliggend werkhuis wordt in 1913 ontworpen door A. De Leenheer & Th. Vercammen in opdracht van weduwe Feyens, wonende in de Lange Achteromstraat 40.


Meergezinswoning in art-nouveaustijl

Willem Linnigstraat 17-19 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van F. Dötsch-Rijlant, naar een ontwerp door de architecten Alfred De Leenheer en Theodoor Vercammen uit 1912, uitgevoerd in 1913.


Villa in cottagestijl

Lange Lozanastraat 218 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd naar een ontwerp door de architecten Alfred De Leenheer en Theodoor Vercammen uit 1915. Opdrachtgever was Constant De Beukelaer, op dat moment ‘aannemer van openbare werken’, die zijn bouwbedrijf onmiddellijk na de Eerste Wereldoorlog omvormde tot 'horticulteur' en 'architecte-entrepreneur de jardins'. Vanwege de oorlogsomstandigheden werd de villa pas voltooid na 1918.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vercammen [online] https://id.erfgoed.net/personen/6316 (Geraadpleegd op )