Persoon

Verdun, Roger L.

ID
6324
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6324

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

"t Steenken

Kaasstraat 11 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen met insteekverdieping onder een zadeldak, te dateren omstreeks 1579.


De Lelie en Rattenborch

Kaasstraat 9 (Antwerpen)
Samenstel van twee traditionele diephuizen, elk vier traveeën breed en drie bouwlagen en een insteekverdieping hoog onder zadeldaken, te dateren omstreeks 1580-1610.


Het Prieel van Roosen

Kaasstraat 7 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis dat opklimt tot omstreeks 1580-1600, met een volledig gereconstrueerde trapgevel en een behouden laatbarokpoort.


Hoofdcommissariaat van de Politie

Suikerrui 17-19 (Antwerpen)
Hoofdcommissariaat van de Politie gebouwd door de Stad Antwerpen, naar een ontwerp in neo-Vlaamserenaissance-stijl van stadsbouwmeester Pieter Dens uit 1878, voltooid in 1880.


Hotel Vandevelde

Louiza-Marialei 8 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Louis Vandevelde, naar een ontwerp door de architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken uit 1895. Prominent gelegen op de hoek van de Louiza-Marialei en de Rubenslei, behoort het statige hotel Vandevelde tot de laatst overgebleven, voorname herenhuizen aan de rand van het Stadspark.


Mercator-Orteliushuis

Kloosterstraat 15-17 (Antwerpen)
Mercator-Orteliushuis, mede genoemd naar de Antwerpse cartograaf en geograaf Abraham Ortelius die hier zou gewoond hebben. Traditioneel herenhuis volgens dateringen in kern opklimmend tot 1547 en 1555, uitgebreid met de laat-barokke oostvleugel in 1698.


Thema's

Ontwerper van

Berkenlaan

Molenvest