Persoon

Caluwaerts, Joseph

ID
639
URI
https://id.erfgoed.net/personen/639

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis van Wolvertem

Gemeenteplein 21 (Meise)
Het voormalige gemeentehuis, dat als zodanig in gebruik bleef tot 2008, werd opgetrokken in 1875 in neotraditionele stijl, de buitengevels werden heropgebouwd in 1926 naar een ontwerp van bouwmeester R. Crignier, zie herdenkingsplaat in het bordes.


Norbertijnenabdij Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Abdijstraat 20, Kerkplein 1 (Grimbergen)
De abdij is gelegen in het centrum van Grimbergen. De grotendeels ommuurde abdijsite wordt ten zuiden begrensd door het Kerkplein en de Hogesteenweg, ten westen door de Abdijstraat, ten noorden door de Wolvertemsesteenweg en ten oosten door bebouwde percelen.


Parochiekerk Sint-Jozef en pastorie

Bloemstraat 2 (Londerzeel)
Neogotische kerk naar ontwerp van architect Caluwaerts met ernaast ruime pastorie met neotraditonele inslag gedateerd 1872.

Uitvoerder van

Parochiekerk Sint-Laurentius en Sint-Gorik met omringend kerkhof

Gemeenteplein 24 (Meise)
De georiƫnteerde longitudinale kruiskerk, waarvan de ingebouwde vroeggotische toren opklimt tot de 13de eeuw, is gelegen op een hoogte ten westen van het Gemeenteplein, waardoor het dominerende effect in de dorpskern vergroot wordt.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Caluwaerts [online], https://id.erfgoed.net/personen/639 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.