Collectief

Rosseels - Coninck Westenberg

ID: 6392   URI: https://id.erfgoed.net/personen/6392

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Albers Creameries Limited

Lange Leemstraat 374-376 (Antwerpen)
Margarinefabriek met woning in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de firma Albers Creameries Limited, naar een ontwerp door de architecten Daniël Rosseels en Joan Coninck Westenberg uit 1905.


Art-nouveauburgerhuis

Waterloostraat 25 (Antwerpen)
In 1905 liet E. Watelet deze art-nouveauburgerwoning ontwerpen door het architectenbureau D. Rosseels-J. Coninck Westenberg, die hun bureau hadden centraal in Zurenborg op de Cogels-Osylei.


Burgerhuis in art nouveau

Guldenvliesstraat 36 (Antwerpen)
Deze woning in eenvoudige art nouveau werd in 1905 ontworpen door de architecten D. Rosseels en J. Coninck-Westenberg, die hun bureau hadden op de Cogels-Osylei in hartje Zurenborg.


Burgerhuis in eenvoudige art nouveau

Transvaalstraat 1 (Antwerpen)
In 1905 gaf J. De Wilde de opdracht een woning te ontwerpen aan architecten D. Rosseels en J. Coninck-Westenberg, wiens bureau zich vlakbij op de Cogels-Osylei bevond.


Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Schuttershofstraat 19 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, in 1904 gebouwd in opdracht van de makelaar in publieke fondsen Pieter Rosseels. Vroeg ontwerp uit de kortstondige associatie van de architecten en schoonbroers Daniël Rosseels en Joan Coninck Westenberg, vergelijkbaar met Rosseels eerste realisatie "Het Klaverblat" uit 1903 aan de Cogels-Osylei.


Herenhuis in neorococostijl

Wijngaardstraat 25 (Antwerpen)
Herenhuis in neorococostijl gebouwd in opdracht van de gerechtsdeurwaarder Fr. De Laet, naar een ontwerp door de architecten Daniël Rosseels en Joan Coninck Westenberg uit 1906.


Het Klaverblad

Cogels-Osylei 54 (Antwerpen)
Statig herenhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, in 1903 ontworpen door de 21-jarige architect Daniël Rosseels. Opdrachtgever voor de bouw van deze grote woning was zijn vader, kunstschilder Jaak Rosseels.


Thema's

Ontwerper van

Guldensporenstraat

Transvaalstraat