Persoon

Vervaet, Benjamin

ID
6401
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6401

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Arbeiderswoning

Rivierstraat 5 (Laarne)
Vrijstaand arbeidershuis, volgens het kadasterarchief opgetrokken in 1935, mogelijk naar ontwerp van architect Benjamin Vervaet. Bijhorende tuin met rondom een draadafsluiting aan betonnen paaltjes.


Bloemistenhuis Villa Flora

Lange Meire 42 (Laarne)
Bloemistenhuis gebouwd in 1933 in opdracht van bloemist Felix Baetens naar de ontwerpplannen van architect Benjamin Vervaet uit Laarne. Vrijstaande villa voorin de tuin gelegen met uitgebreid bomenbestand, aan de straatkant afgesloten door een lage, bakstenen muur met smeedijzeren hekwerk.


Brouwerij Walrave en brouwerswoning

Lepelstraat 36 (Laarne)
Brouwershuis Walrave, beschermd als monument bij Ministerieel Besluit van 14.07.2004. Alleenstaand achterin gelegen neoclassicistisch dubbelhuis van 1870 met rechthoekig bouwvolume in een tuin met het voorkomen van een parkbos met sporen of relicten van slingerpaadjes. De landelijke bierbrouwerij op hetzelfde domein van het brouwershuis is nog steeds in werking.


Dorpswoningen

Lepelstraat 30-32 (Laarne)
Twee dorpswoningen met achtergelegen landgebouw, volgens de gegevens uit het kadasterarchief daterend van 1895 wanneer een bestaande woning werd verbouwd en opgesplitst. Eénlaagse gespiegelde woningen van elk vier traveeën.


Hoeve

Rivierstraat 9 (Laarne)
Hoeve van 1933, volgens kadasterarchief gebouwd in opdracht van Prosper Plaetinck-Vervaet, naar ontwerp van 1933 van architect Benjamin Vervaet. Afsluitende haag en laag ijzeren toegangshek links aan de straatkant.


Hoeve

Rivierstraat 7 (Laarne)
Hoeve volgens kadastergegevens opgetrokken in 1933 naar ontwerpplan van 1932 van architect Benjamin Vervaet. Aan de straatkant gelegen dubbelhuis van drie traveeën.


Huis en café

Dorpsstraat 41-43 (Laarne)
Huis en café, volgens bouwaanvraag van 1935 opgericht in opdracht van J. Walrave naar de ontwerpplannen van architect Benjamin Vervaet.


Kapsalon met herberg

Lepelstraat 63-65 (Laarne)
Rijhuis voorheen met herberg en kapsalon en opgetrokken in 1935 voor kapper Maurits De Smet naar de ontwerpplannen van architect Benjamin Vervaet.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vervaet [online] https://id.erfgoed.net/personen/6401 (Geraadpleegd op )