Persoon

De Schuymer, Albert

ID
6430
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6430

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis van Kruishoutem

Markt 1 (Kruisem)
Oorspronkelijk gebouw van 1870-75 naar ontwerp van architect Theophile Bureau, opgetrokken in eclectische bak- en zandsteenarchitectuur met links de raadzaal, rechts café en woning en vredegerecht op de bovenverdieping.


Parochiekerk Sint-Maurus met kerkhof

Elsegemplein zonder nummer (Wortegem-Petegem)
In oorsprong romaans kerkje uit de 12de-13de eeuw met vierkante kruisingstoren uit midden 13de eeuw en verhoogd in de 14de eeuw. In de 15de-16de eeuw werd de kerk uitgebreid met een rechthoekig koor. In 1775 grondig verbouwd tot neoclassicistische kerk met behoud van de romaanse kruisingstoren en het gotische koor. Omliggend kerkhof met bakstenen kerkhofmuur van 1886 met ingewerkte ommegangkapellen.


Pastorie Sint-Jan in d'Olie

Zulzekestraat 10 (Kluisbergen)
Pastorie uit 1866-1868 in omringende tuin, zijdelings met voortuin grenzend aan noordelijke en deel van westelijke kerkhofmuur. Ommuurde voortuin met vooraan een ijzeren toegangshek aan vierkante bakstenen hekpijlers met hardstenen dekplaat; links toegangshek tot kerkhof en rechts tot pastorietuin.


Villa

Kasteeldreef 4 (Laarne)
Kleine villa, volgens bouwplan van 1935 opgetrokken voor Gerard Roobroeck naar de ontwerpplannen van architect Albert De Schuymer. Vrijstaande woning met voortuintje.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Schuymer [online] https://id.erfgoed.net/personen/6430 (Geraadpleegd op )