Persoon

Paternotte, Edmond

ID
6441
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6441

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Dorpspomp met beeld van Maarten Steyaert

Maarten Steyaertplein zonder nummer (Lievegem)
Monumentale hardstenen pomp, ingehuldigd op 8 september 1863 op de plaats van een gemeenschappelijke waterput. Als bekroning van de gedenknaald staat een bronzen borstbeeld van de in Zomergem geboren theoloog Maarten Steyaert, geplaatst in 1991.


Parochiekerk Sint-Martinus

Markt zonder nummer (Lievegem)
Georiënteerde hallenkerk met drie beuken van zes traveeën onder afzonderlijke zadeldaken, een vroeggotische vierkante kruisingstoren, grotendeels herbouwd in 1921-1923, tussen niet uitspringend transept, een hoofdkoor met vijfzijdige sluiting en zijkoren met driezijdige sluiting. Er zijn vrijwel geen precieze historische gegevens omtrent oorsprong en vroege bouwevolutie van de huidige kerk, voor eind 16de eeuw.

Opdrachtgever van

Neobarokke burgerhuizen, gedateerd 1887

François Benardstraat 64-68 (Gent)
Architect Henri Vaerwyck ontwierp dit ensemble van heden drie rijk geornamenteerde burgerhuizen in neobarok in 1887 in opdracht van Edmond Paternotte, de bekende Gentse steenkapper en aannemer die op de Visserij woonde. Identieke enkelhuizen van twee bouwlagen onder een zadeldak met leien en de nok parallel met de straat.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Paternotte [online] https://id.erfgoed.net/personen/6441 (Geraadpleegd op )