Persoon

Forton, F.

ID
6457
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6457

Beschrijving

Leuvens architect


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Art-decoburgerhuis

Kardinaal Mercierlaan 23 (Leuven)
Het burgerhuis in art deco werd opgetrokken volgens een bouwaanvraag uit 1937. Volgens deze bouwaanvraag is de architect van de woning F. Forton. De opdracht tot de bouw van de woning werd gegeven door J. Stassart.


Burgerhuis

Erasme Ruelensvest 177 (Leuven)
Een jaar nadat de architect F. Forton de naastgelegen burgerwoning op nummer 179 ontwierp, maakte hij in 1932 het ontwerp voor het buurpand nummer 177. Hij gebruikte hetzelfde gevelschema, maar volgens een soberder variant en in een ander materiaalgebruik. Dit pand werd opgetrokken in opdracht van Jan Rega.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Erasme Ruelensvest 179 (Leuven)
Statig burgerhuis in beaux-artsstijl, in 1931 ontworpen door architect F. Forton in opdracht van de heer Oct. Stas. Een jaar later ontwierp F. Forton eveneens het buurpand, nummer 177, volgens hetzelfde gevelschema, maar in een vereenvoudigde versie.


Refugiehuis en stadswoning

Diestsestraat 38-40 (Leuven)
Volgens archiefgegevens vormden deze panden voorheen een ensemble van twee blijkbaar grosso modo gelijkaardige halfvrijstaande traditionele diephuizen, met aan de Diestsestraat een dubbele trapgevel met doorlopende waterlijst als aflijning van de bovenverdieping.



Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Forton [online] https://id.erfgoed.net/personen/6457 (Geraadpleegd op )