Persoon

Smeesters, F.

ID
6459
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6459

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Ensemble van stadswoningen

Fonteinstraat 89-95 (Leuven)
Naar ontwerp van F. Smeesters gebouwd ensemble. De lijstgevels van de twee bouwlagen hoge panden zijn sterk horizontaal geleed.


Handels- woonpanden

Margarethaplein 1-2, 3 (Leuven)
Homogene pleinbebouwing samengesteld uit drie handels- woonpanden van drie bouwlagen, die samen met het belendende hoekpand aan het Mathieu de Layensplein begin jaren 1900 op de verlegde rooilijn werden opgetrokken.


Herenhuis en voormalige brouwerij De Ram

Brouwersstraat 7 (Leuven)
Herenwoning met oudere kern die in oorsprong voorzien was van een twee bouwlagen hoge gevel in traditionele bak- en zandsteenstijl. Achter het woonhuis was van het midden van de 18de tot het midden van de 19de eeuw een brouwerij gevestigd.


Straatwand samengesteld uit burgerhuizen

Vaartstraat 63-99 (Leuven)
Straatwand samengesteld uit een hoekhuis en een opeenvolging van doorgaans drie bouwlagen hoge rijhuizen en ruimere burgerhuizen, die dateren uit de beginjaren 1900 en een markant geheel vormen door hun expressieve gevelarchitectuur.


Textielfabriek Tissage C. en P. Dupont

Gefusilleerdenlaan 8, 14 (Ronse)
Voormalige textielfabriek "Tissage C. en P. Dupont", opgericht in 1869 door Pierre Dupont als wolspinnerij, later weverij, ververij en twijnderij, sinds 1875 voortgezet door zijn zoons onder de naam "Dupont Frères", in 1910 overgenomen door hun respectievelijke zoons Charles en Pierre en verbouwen van de voorgevel in 1912. In 1928 verkocht aan L' Union Cotonnière met uitbreiding van de weverij.