Persoon

Lefever, Felix

ID
6463
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6463

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis Het Walschlant

Mechelsestraat 145-147 (Leuven)
Beeldbepalend diephuis van drie bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak, met barokke in- en uitgezwenkte topgevel, vermoedelijk te dateren in de periode 1680-1725 en in 1769 verfraaid met een pui in Lodewijk-XV stijl.


Burgerhuizen

Brabançonnestraat 80-88 (Leuven)
Burgerhuizen die in 1923 naar ontwerp van F. Lefever als één geheel gebouwd werden en opgevat zijn als klassieke enkelhuizen van drie bouwlagen met sobere lijstgevels.


Burgerhuizen uit het interbellum

Brabançonnestraat 4-6 (Leuven)
Klassiek opgevatte burgerwoningen uit het interbellum die duidelijk onder invloed van de wederopbouwregels voor de oudste stadskern opgetrokken werden in baksteen met verwerking van blauwe hardsteen voor plint en lekdorpels en similisteen voor hoekblokken en penanten in de erker.


Ensemble van stadswoningen

Vital Decosterstraat 26-30 (Leuven)
Bel-etagewoningen uit het interbellum, telkens twee bouwlagen hoog, met rood bakstenen lijstgevels met veelvuldig gebruik van kunststeen en typerende erkervolumes onder smeedijzeren balkonleuningen.


Modernistische burgerhuis

Blijde-Inkomststraat 115 (Leuven)
Vergund in 1938 en volgens de signatuur in de plint ontworpen door architect F. Lefever, modernistische woning met art-deco-invloeden, drie bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak.


Smal woonwinkelhuis

Bondgenotenlaan 26 (Leuven)
Volgens de bouwvergunning van 1921 heropgebouwd als een smal winkel-woonpand met twee traveeën en drie bouwlagen + entresol, naar het ontwerp van architect Lefever.


Stadswoning naar ontwerp van Felix Lefever

Albert Giraudstraat 9 (Leuven)
Enkel rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met mansardeverdieping, opgetrokken volgens plannen van architect Felix Lefever in 1933.


Woningen naar ontwerp van Lefever

Vlamingenstraat 98-102 (Leuven)
Burgerhuizen met lijstgevel in neoclassicistische stijl, drie traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder zadeldak, opgetrokken in 1873 naar ontwerp van architect Lefever.


Thema's

Ontwerper van

Franz Tielemanslaan

Weldadigheidsstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Lefever [online] https://id.erfgoed.net/personen/6463 (Geraadpleegd op )