Diestsevest 105 (Leuven)
Door F. Vanderperre vermoedelijk in 1892 opgetrokken burgerwoning in eclectische stijl, opgevat als een enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een kunstleien zadeldak.
Mechelsestraat 201 (Leuven)
In 1877 opgetrokken als woning voor de directeur van de brouwerij Société des Brasseries Belges, naar ontwerp van architect F. Vanderperre. Enkelhuis van drie traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder zadeldak.
Vanden Tymplestraat 42-66 (Leuven)
Arbeiderswoningen opgetrokken in 1876 door de Leuvense bouwmeester F. Vanderperre en echtgenote, heden als inpandige pseudo-gang, aan twee zijden bebouwd met enkelhuisjes.
Diestsevest 117-119 (Leuven)
Voor de gedeeltelijke wederopbouw in 1946 van het kloostergebouw hield E. Stassin de moderne baksteenstijl van de aanpalende kerk aan. Het voormalige secretariaat werd eveneens in een voortgezette baksteenstijl ontworpen.
Diestsevest 109-115 (Leuven)
Typisch geheel van vier gekoppelde enkelhuisopstanden met drie bouwlagen onder zelfde kroonlijst- en nokhoogte en telkens een smalle deur- en brede venstertravee volgens spiegelbeeldschema.
Naamsestraat 141 (Leuven)
Het pand ontstond uit een eenlaags huisje en werd in 1869 onder leiding van F. Vanderperre verbouwd tot een dubbelhuis met een lijstgevel in neoclassicistische stijl.
Blijde-Inkomststraat 58 (Leuven)
Stadswoning van drie bouwlagen en twee traveeën, ontworpen door architect Fr. Vanderperre in 1877 in een neoclassicistisch getinte eclectische stijl.
Diestsevest 49-53, 57 (Leuven)
Rijhuizen van drie traveeën en in oorsprong twee bouwlagen onder kunstleien zadeldaken, die in 1874 en 1876 door F. Vanderperre werden ontworpen.