Persoon

Cambien, Honoré Francies

ID
6486
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6486

Beschrijving

Zoon van aannemer-architect Charles Cambien-Spruyt.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Gentsesteenweg 41 (Eeklo)
Enkelhuis in eclectische stijl, volgens kadastergevens van 1908, volgens een gevelsteentje rechts naast de deur gebouwd door de Eeklose aannemer Cambien. Opvallende gevel met invloeden uit de traditionele architectuur en met kenmerken uit de art nouveau. Puntgevel gecombineerd met lijstgevel op plint van bossage van arduin.


Burgerhuis uit het interbellum

Garenstraat 33 (Eeklo)
Interbellumwoning met voortuin afgesloten door buisleuningen op een bakstenen voet, volgens het kadasterarchief en bouwvergunning gebouwd in 1935 door aannemer H. Cambien.


Gasthuis, burgerlijk godshuis en kapel

Brusselsesteenweg 47 (Lebbeke)
Oprichting van een godshuis of hospicie met kapel in 1864 naar plannen van architect E. de Perre-Montigny uit Gent. Tegen de westgevel van de kapel aanleunend voormalig ziekenhuisgebouw van 1879 naar de plannen van architect E. Bouwens. Verdere uitbreiding in 1904.


Klooster en kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn

Zuidmoerstraat 125 (Eeklo)
Het huidige klooster- en scholencomplex met kapel van Onze-Lieve-Vrouw Ten Doorn is een indrukwekkend ensemble waarvan de geschiedenis teruggaat tot het midden van de 15de eeuw en die innig verbonden is met de stad.


Stadswoning

Koningin Astridplein 14 (Eeklo)
Rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak gemarkeerd door een breed linker zijrisaliet met trapgevelbekroning, op de consoles gedateerd "anno – 1902" en op een plintsteen rechts van de deur gesigneerd: "Cambien/ architecte entrepreneur/ Eecloo".Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Cambien [online] https://id.erfgoed.net/personen/6486 (Geraadpleegd op )