Persoon

Marneff, H.

ID
6487
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6487

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bediendewoningen

Pleinstraat 54-76 (Leuven)
Eenheidsbebouwing van twaalf bediendewoningen met neotraditionele elementen, opgetrokken in 1905 voor industrieel Jakob Van Ex-Toelen, naar ontwerp van H. Marneff. De enkelhuizen zijn in repeterend schema naast elkaar geplaatst. De rode bakstenen lijstgevels zijn sterk gelijkend maar hebben per woning een unieke gevelornamentiek, met afwisseling in de friezen, sierlijsten onder de kroonlijst en waterlijsten.


Ensemble eclectische burgerhuizen

Léon Schreursvest 27-31 (Leuven)
Ensemble van drie eclectische burgerhuizen opgetrokken volgens een bouwaanvraag uit 1903, waaruit de bouwheer niet kon worden afgeleid. De architect H. Marneff maakte de plannen op. Zowel de imitatie van speklagen, de trapgevels alsook de spitse bekroningen van de dakkapellen zijn ontleend aan de neo-Vlaamserenaissance-stijl.


Stadswoningen

Brabançonnestraat 128, Frederik Lintsstraat 156-162 (Leuven)
Rond 1910 naar het ontwerp van architect H. Marneff gebouwde rijhuizen met twee bouwlagen en doorgaans twee traveeën onder een pannen zadeldak met dakvlakvensters.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Marneff [online] https://id.erfgoed.net/personen/6487 (Geraadpleegd op )