Persoon

Van Aerschot, Paul

ID
6499
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6499

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Aula Pieter de Somer en bibliotheek Godgeleerdheid

Charles Deberiotstraat 24-26 (Leuven)
Twee markante realisaties van universitaire architectuur, naar ontwerp van professor ingenieur-architect P. Van Aerschot.


Groot Begijnhof

Groot Begijnhof 1-94, 95 (Leuven)
Het grootste en oudste van de twee Leuvense begijnhoven werd gesticht in 1234. De begijnhofkerk Sint-Jan-de-Doper uit de 14de en 15de eeuw is het oudste gebouw van de site. De overige bebouwing met infirmerie, conventen en begijnhofhuizen dateert grotendeels uit de 16de en 17de eeuw.


Huis 't Sestich en College van de Hoge Heuvel

Naamsestraat 69-73 (Leuven)
Het college van de Hoge Heuvel werd gesticht in 1683. De woon- en bouwgeschiedenis van de site klimt op tot rond 1400, toen het huis De Spiegel werd gebouwd, later huis ’t Sestich genoemd. De overige bebouwing dateert uit de 16de, 17de en 18de eeuw.


Pauscollege

Hogeschoolplein 3 (Leuven)
Vierkant complex, gevormd door vier vleugels rond een rechthoekige binnenkoer, met axiale doorgang van het Hogeschoolplein naar de Charles Deberiotstraat en het Alfons Smetsplein aan de Tiensestraat.


Sint-Geertruiabdij met tuin

Halfmaartstraat 6, Sint-Geertruiabdij 4-7, 8-10, 11 (Leuven)
De site van de voormalige Sint-Geertruiabdij bevindt zich ten zuiden en ten oosten van de Sint-Geertruikerk, langsheen de oevers van de Dijle. Het huidige gebouwenbestand is voornamelijk het resultaat van de restauratie en nieuwbouw.


Sint-Geertruidabdij en omgeving

Halfmaartstraat, Karel van Lotharingenstraat, Mechelsestraat, Sint-Geertruiabdij, Vaartstraat (Leuven)
De site van de voormalige Sint-Geertruiabdij beslaat een rechthoek van circa 150 op 120 meter, ingesloten door de Mechelsestraat, de Halfmaartstraat, de Vaartstraat, de Karel van Lotharingenstraat en de Dijle.


Thema's

Ontwerper van

Bist (Ekeren)

Kapucijnenvoer


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Aerschot [online], https://id.erfgoed.net/personen/6499 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.