Persoon

Dewit, Jean

ID: 6505   URI: https://id.erfgoed.net/personen/6505

Beschrijving

Jean Dewit is een architect die gedurende de eerste decennia van de 20ste eeuw erg actief was in Heverlee en bij uitbreiding in Leuven. Deze architect drukte voornamelijk zijn stempel op de Oude Markt door de bouw van verschillende wederopbouwpanden in een neotraditionele bouwstijl. Voor zijn eigen woning maakte Dewit gebruik van een eclectische bouwstijl. 


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Erasme Ruelensvest 69 (Leuven)
Burgerhuis opgetrokken volgens een bouwvergunning van 1925 naar een ontwerp van de architect Jean Dewit en in opdracht van Henskens.


Burgerhuis

Erasme Ruelensvest 181 (Leuven)
Burgerwoning gebouwd volgens een bouwaanvraag uit 1921, naar het ontwerp van de Leuvense architect Jean Dewit en in opdracht van mevrouw V. Vital-Devos.


Ensemble van winkel- woonpanden

Leopold Vanderkelenstraat 6, 8, 8C, 10, 10C (Leuven)
Ensemble van drie winkel- woonpanden in eclectische wederopbouwstijl, ontworpen door architect J. Dewit en vergund in 1922.


Handelspand

Oude Markt 14 (Leuven)
Handelspand dat in 1921 naar ontwerp van J. Dewit werd opgetrokken en opgevat is als een breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak.


Handelspand gedateerd 1919

Oude Markt 20 (Leuven)
Handelspand uit 1919, samen met het aanpalende pand nummer 21 door J. Dewit ontworpen als een gecombineerd breed- en diephuis van drie bouwlagen, met een trapgevel.


Burgerhuis Het Lam

Oude Markt 21 (Leuven)
In 1919 samen met het aanpalende pand nummer 20 door J. Dewit ontworpen breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een kunstleien zadeldak met getrapt dakvenster.


Woon- en winkelhuis naar ontwerp van J. Dewit

Oude Markt 42 (Leuven)
Door J. Dewit in 1921 ontworpen breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een deels leien, deels pannen mansardedak.


Burgerhuis naar ontwerp van J. Dewit

Oude Markt 49 (Leuven)
Diephuis dat in 1923 naar de plannen van J. Dewit gebouwd werd als een dubbelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak, met een neotraditionele trapgevel.


Burgerhuis naar ontwerp van J. Dewit

Oude Markt 50 (Leuven)
Gecombineerd breed- en diephuis dat drie bouwlagen telt onder kunstleien zadeldaken, en in 1924 naar ontwerp van J. Dewit werd opgetrokken.


Burgerhuis met klokgevel

Oude Markt 51 (Leuven)
Drie traveeën en drie bouwlagen tellend dubbelhuis dat in 1923 door Jean Dewit ontworpen werd met een klokgevel.