Persoon

Vingeroedt, Jean-Baptiste

ID
6533
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6533

Beschrijving

Vader van ingenieur-architect Vital Vingeroedt.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eclectische burgerwoning

Blijde-Inkomststraat 5 (Leuven)
Ruime eclectische burgerwoning van het dubbelhuistype, ontworpen door architect J. Vingeroedt en op een gevelsteen boven de deur gedateerd 1890.


Herenhuis

Naamsestraat 60 (Leuven)
In 1868 naar ontwerp van J. Vingeroedt verbouwd herenhuis, dat opgevat is als een breedhuis van vijf traveeën en drie naar boven toe verkleinende bouwlagen onder een leien zadeldak.


Neoclassicistische burgerhuizen

Mechelsestraat 49-51, 55 (Leuven)
Opgetrokken op gecorrigeerde rooilijn ingevolge de heraanleg van de Vismarkt in de jaren 1878-1884, twee hoekpanden in neoclassicistische stijl, drie bouwlagen hoog onder gecombineerde en vooraan afgesnuite zadelbedaking.


Neoclassicistische burgerhuizen

Bondgenotenlaan 99-101 (Leuven)
Rijhuizen die een onderdeel vormen van de oorspronkelijke basisbebouwing en volgens de bouwvergunning werden opgetrokken in 1869. Door architect Jean Vingeroedt ontworpen als een gekoppeld dubbel- en enkelhuis.


Reeks stadswoningen

Diestsestraat 99-101 (Leuven)
Reeks van drie bouwlagen hoge en twee traveeën brede breedhuizen met neoclassicistische lijstgevels, die in hun huidig voorkomen resulteren van aanpassingen uit de tweede helft van de 19de eeuw.


Stadswoningen

Maria-Theresiastraat 15-17 (Leuven)
Door architect J.B. Vingeroedt in 1880 ontworpen, twee gespiegelde enkelhuizen met neoclassicistisch uitzicht, drie bouwlagen en elk twee traveeën onder een doorlopend zadeldak.


Thema's

Ontwerper van

Arnould Nobelstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vingeroedt [online] https://id.erfgoed.net/personen/6533 (Geraadpleegd op )