Persoon

Kockerols, Jan

ID
6541
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6541

Beschrijving

Zoon van de architect en beeldhouwer Adolphus Kockerols. Gehuwd met Leonia Maria Elisabeth Defever (1866-1938), zus van architect Alfried Defever.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning Jan Kockerols

Grétrystraat 4 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening gebouwd door de architect Jan Kockerols, naar een ontwerp uit 1910. De architectenwoning behoort tot het late oeuvre van Kockerols, die in Antwerpen als architect actief lijkt te zijn geweest vanaf 1880.


Eclectisch ensemble

Waterloostraat 4-6 (Antwerpen)
Ensemble van twee woningen van 1900 in eclectische stijl, waarin neo-Vlaamserenaissance-elementen gecombineerd zijn met aspecten uit de cottagestijl. Architect J. Kockerols tekende de plannen.


Ensemble van zes burgerhuizen

Dolfijnstraat 84-94 (Antwerpen)
Symmetrisch ensemble van zes burgerhuizen, ontworpen in 1898 door bouwmeester Jan Kockerols, voor de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl

Mutsaardstraat 19, Raapstraat 13 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in klassiek geïnspireerde eclectische stijl op de hoek van Mutsaardstraat en Raapstraat, gebouwd in opdracht van ‘agent d’affaires’ E. Liebrechts, naar een ontwerp door de architect Jan Kockerols uit 1888.


Gevarieerde huizenrij

Pretoriastraat 4-10 (Antwerpen)
Bouwmeester Jan Kockerols ontwierp in 1897 deze gevarieerde rij van vier burgerhuizen in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Klooster van de redemptoristinnen

Tervuursestraat 56 (Leuven)
Het kloostercomplex, gelegen op een vrij smal, schuin georiënteerd perceel aan de Tervuursestraat, wordt getypeerd door een ongebruikelijke schikking van de verschillende volumes rond meerdere binnenplaatsen.


Laatclassicistisch burgerhuis

Raapstraat 15 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis met enkelhuisopstand uit het laatste kwart van de 18de of het eerste kwart van de 19de eeuw. In 1886 liet ‘agent d’affaires’ E. Liebrechts door Jan Kockerols een neoclassicistisch geveldecor toevoegen, dat recent opnieuw werd verwijderd.


Vier winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Hendrik Conscienceplein 14-20 (Antwerpen)
Huizen tegen de noordzijde van de Sint-Carolus Borromeuskerk en haar annexe gebouwen aangebouwd, met verschillende hoogten, nokrichtingen en dakconstructies, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Schoenmakersstraat 2 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Ch. Dumercy en weduwe J. Dumercy-Cuylits, naar een ontwerp door de architect Jan Kockerols uit 1890.


Thema's

Ontwerper van

Pastoor Van Haechtplein

Pretoriastraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kockerols [online], https://id.erfgoed.net/personen/6541 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.