Persoon

Kanunnik Janssen, Jan

ID
6549
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6549

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Instituut voor Electromechanica

Vlamingenstraat 83 (Leuven)
Vierkant complex, vleugel aan de straatzijde heeft eclectische lijstgevel bekleed met wit bakstenen parement met verwerking van blauwe hardsteen, opgericht in 1900 naar ontwerp van Vincent Lenertz.


Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen

Edward Van Evenstraat 4 (Leuven)
Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen, opgetrokken tussen 1931 en 1934 naar ontwerp van kanunnik Jan Janssen. Langgerekt en vrijstaand gebouw, dat haaks op de straat werd ingeplant.


Kankerinstituut

Kapucijnenvoer 33 (Leuven)
De gebouwen kwamen tot stand in 1927-1928, naar een ontwerp van kanunnik Jan Janssen. Het Kankerinstituut omvat een hoofdgebouw en een auditorium.


Van den Heuvel-Instituut

Andreas Vesaliusstraat 21, Dekenstraat 2 (Leuven)
Gebouwencomplex van de voormalige Hogere Handelsschool, opgetrokken rond het sober neogotisch L-vormig hoekgebouw naar ontwerp van kanunnik Jan Janssen uit 1913-1914.


Vleugels van de pediatrie, materniteit, in- en uitwendige ziekten

Kapucijnenvoer 7 (Leuven)
Vleugels met de afdeling pediatrie, materniteit en in- en uitwendige ziekten van de Sint-Rafaël- en Sint-Pietersziekenhuizen, gebouwd tijdens het interbellum onder leiding van kanunnik Jan Janssen.


Thema's

Ontwerper van

Dekenstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Janssen [online] https://id.erfgoed.net/personen/6549 (Geraadpleegd op )