Persoon

Kanunnik Janssen, Jan

ID: 6549   URI: https://id.erfgoed.net/personen/6549

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Van den Heuvel-Instituut

Andreas Vesaliusstraat 21, Dekenstraat 2 (Leuven)
Gebouwencomplex van de voormalige Hogere Handelsschool, opgetrokken rond het sober neogotisch L-vormig hoekgebouw naar ontwerp van kanunnik Jan Janssen uit 1913-1914.


Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen

Edward Van Evenstraat 4 (Leuven)
Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen, opgetrokken tussen 1931 en 1934 naar ontwerp van kanunnik Jan Janssen. Langgerekt en vrijstaand gebouw, dat haaks op de straat werd ingeplant.


Instituut voor Electromechanica

Vlamingenstraat 83 (Leuven)
Vierkant complex, vleugel aan de straatzijde heeft eclectische lijstgevel bekleed met wit bakstenen parement met verwerking van blauwe hardsteen, opgericht in 1900 naar ontwerp van Vincent Lenertz.


Kankerinstituut

Kapucijnenvoer 33 (Leuven)
De gebouwen kwamen tot stand in 1927-1928, naar een ontwerp van kanunnik Jan Janssen. Het Kankerinstituut omvat een hoofdgebouw en een auditorium.


Vleugels van de pediatrie, materniteit, in- en uitwendige ziekten

Kapucijnenvoer 7 (Leuven)
Vleugels met de afdeling pediatrie, materniteit en in- en uitwendige ziekten van de Sint-Rafaël- en Sint-Pietersziekenhuizen, gebouwd tijdens het interbellum onder leiding van kanunnik Jan Janssen.


Sint-Rafaël- en Sint-Pietersziekenhuizen

Brusselsestraat 69, Kapucijnenvoer 35, 37, 47, Minderbroedersstraat 12, 32 (Leuven)
De Sint-Rafaël- en Sint-Pietersziekenhuizen is de courante benaming voor de ziekenhuissite tussen Brusselsestraat, Kapucijnenvoer en Minderbroedersstraat. De oorsprong van het gebouwencomplex klimt op tot de eerste helft van de 19de eeuw.