Persoon

Cardon, F.

ID: 658   URI: https://id.erfgoed.net/personen/658

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis van Moerbeke

Bevrijdersstraat 1 (Moerbeke)
Voormalig gemeentehuis, heden priv├ęschool. Licht neoclassicistisch getint hoekhuis van twee bouwlagen, onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat). Volgens opschrift in de herdenkingssteen met gemeentewapenschild in de afgeschuinde hoektravee opgericht in 1864 onder burgemeester A. Lippens naar ontwerp van bouwkundige F. Cardon.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Dorp zonder nummer (De Pinte)
Ingeplant ten oosten van het driehoekig, vroeger beboomd dorpspleintje, midden ommuurd kerkhof met fraai ijzeren toegangshek aan gietijzeren zuilen en twee flankerende linden in het westen op het kerkhof, links van de kerk, stenen beeld van het Heilig Hart van Jezus, van 1929.


Parochiekerk Sint-Aldegonde

Dorpsstraat zonder nummer (Sint-Martens-Latem)
Ingeplant aan de oostzijde van de straat met omringend kerkhof, laatst genoemde vergroot naar ontwerp van Louis Minard en afgesloten door ijzeren hekken tussen gewitte bakstenen pijlers.


Parochiekerk Sint-Gerulfus

Drongenplein 26, 26B-D (Gent)
Volgens een recent artikel zou er een Sint-Gerolf parochiekerk bestaan hebben van het tweede kwart van de 12de eeuw tot 1658. Doch volgens de klassieke opvattingen gebruikte de abdij tot in de 16de eeuw het koor voor de officies, afgescheiden van het schip, dienstdoende als parochiekerk.


Parochiekerk Sint-Martinus

Baarledorpstraat zonder nummer (Gent)
Oudste vermelding van de kerk van Baarle in 1025. Bouw van een nieuwe kerk na de opheffing van Baarle als zelfstandige gemeente.


Parochiekerk Sint-Pieters-Banden en Sint-Berlindis

Parkstraat 2A (Zottegem)
De neogotische parochiekerk werd van 1848 tot 1855 opgetrokken naar ontwerp van architect Jan-August Clarisse en is gelegen op een perceel met een leilindenrij.


Thema's