Persoon

Van Maele, Paul

ID
6652
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6652

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Parochiekerk Heilig Kruis

Heilig-Kruisplein 10 (Gent)
De parochiekerk Heilig Kruis werd opgericht in modernistische stijl in 1963-65 naar ontwerp van architect Paul Van Maele. De kerk op het rechthoekig perceel is omgeven door beplante grasperken. De georiënteerde zaalkerk onder plat dak is opgetrokken uit gewapend beton met een bekleding van witsteen op een plint van gebouchardeerde blauwe hardsteen. De betonnen klokkentoren bevat bovenaan een open constructie met drie klokken vervaardigd door het atelier Sergeys, met een eenvoudig metalen torenkruis op het plat dak.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Koevliet zonder nummer (Zele)
Modern kerkgebouw gekenmerkt door ronde aanleg, geel bakstenen laagbouw met plat dak en vrijstaande open campanile in ijzerskeletbouw. Opgericht in 1970-1971 naar ontwerp van architecten Paul Van Maele en Herman Van Acker.


Parochiekerk Sint-Jan-de-Doper

Kerkplein zonder nummer (Waregem)
Modernistische parochiekerk gelegen aan de oostzijde van het plein en gebouwd in 1970 naar de ontwerpplannen van architect Paul Van Maele uit Sint-Amandsberg (Gent), in samenwerking met architecten E. Haesbrouck en H. Sneiders.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Maele [online] https://id.erfgoed.net/personen/6652 (Geraadpleegd op )