Persoon

Rosseels, Vital

ID: 6659   URI: https://id.erfgoed.net/personen/6659

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Achterhuis

Muntstraat 29 (Leuven)
Twee bouwlagen en twee traveeën tellend rijhuis in wederopbouwstijl met neotraditionele inslag, gebouwd in 1922 en ontworpen door architect V. Rosseels.


Architectenwoning V. Rosseels

Savoyestraat 1, Tiensestraat 7 (Leuven)
Hoekpand dat in 1920 door V. Rosseels ontworpen werd als eigen woning met atelier, opgetrokken in baksteen met verwerking van zandhoudende kalksteen en blauwe hardsteen.


Burgerhuis

Paul Lebrunstraat 29 (Leuven)
Dubbelhuis met een lijstgevel van drie bouwlagen en twee traveeën onder een plat dak met een hardstenen gevelaflijning naar een ontwerp van architect V. Rosseels uit 1944.


Burgerhuis naar ontwerp van V. Rosseels

Oude Markt 15 (Leuven)
Breedhuis dat in 1922 naar ontwerp van V. Rosseels werd gebouwd als een dubbelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak, met een trapgevel in neotraditionele stijl.


Burgerhuizen

Maria-Theresiastraat 93, 96-98, 102 (Leuven)
Na de teisteringen van de Eerste Wereldoorlog heropgebouwde rijhuizen met drie bouwlagen en een eclectische gevelarchitectuur.


Burgerhuizen met art-deco- en modernistische vormgeving

Tiensevest 56, 76, 136 (Leuven)
Burgerhuizen, gebouwd in 1920 en 1937, die zich in het straatbeeld onderscheiden door hun meer uitgesproken art-deco- of modernistische vormgeving.


Handelspand naar ontwerp van V. Rosseels

Tiensestraat 21 (Leuven)
Handelspand ontworpen in 1918, drie bouwlagen onder zadeldak met mansarde en spitsboogvormig dakvenster, winkelpui voorzien van een bovenlicht met bloemmotieven in glas in lood.


Stadswoningen

Mechelsestraat 13-23, 73, 15C (Leuven)
In de 19de en 20ste eeuw aangepaste panden die op nummer 19 na, in kern opklimmen tot de 17de of 18de eeuw en drie bouwlagen en twee of drie traveeën tellen onder een zadeldak.


Technische school

Diestsestraat 49, Rijschoolstraat 4 (Leuven)
De school is een ontwerp van de internationaal vermaarde architect Henry van de Velde, in samenwerking met de Leuvense architect Vital Rosseels, en is gesitueerd op een stadsterrein waar voor de Eerste Wereldoorlog het klooster van de Witte Vrouwen gelegen was.


Twee gelijkaardige handelspanden

Parijsstraat 31-33 (Leuven)
Twee gelijkaardig opgevatte handelspanden van één travee en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak, die in 1922 gebouwd werden naar de plannen van V. Rosseels.


Winkel-woonhuis naar ontwerp van V. Rosseels

Muntstraat 29 (Leuven)
In 1920 door V. Rosseels ontworpen winkel-/woonhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak, lijstgevel in eigentijdse stijl, opgetrokken in baksteen en similisteen.


Thema's

Ontwerper van

Diestsestraat

Jan-Pieter Minckelerstraat

Rector De Somerplein

Tiensestraat

Tiensevest