Persoon

Bresseleers, Walter

ID: 6743   URI: https://id.erfgoed.net/personen/6743

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bankgebouw Financia

Frankrijklei 119 (Antwerpen)
Bankgebouw in naoorlogs modernisme, opgetrokken in opdracht van de hypothecaire kas nv Financia, naar een ontwerp door de architect Walter Bresseleers uit 1963. Het project dat in samenwerking met het Brusselse studiebureau Artec tot stand kwam, werd in 1965-1967 opgetrokken door het bouwbedrijf Antwerpse Bouwwerken Verbeeck.


De Zonnewijzer

Mechelsesteenweg 247 (Antwerpen)
Brutalistisch appartementsgebouw op de hoek van Mechelsesteenweg en Zonnewijzerstraat, naar een ontwerp door de architecten Léon Stynen en Paul De Meyer, in samenwerking met Walter Bresseleers en Paul Meekels uit 1955, voltooid in 1957.


Fabrieksgebouwen van veevoederbedrijf Vanden Avenne

Oostrozebeeksestraat 160 (Wielsbeke)
Oostrozebeeksestraat nr. 160. Fabrieksgebouwen van veevoederbedrijf Vanden Avenne, met huidig gebouwenbestand voornamelijk uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Tegenwoordig een van de grootste veevoederfabrieken van België, is gegroeid uit een kleine handelszaak, in 1889 gesticht door Zeno Vanden Avenne op de wijk "<italic>De Zwaantjes</italic>" aan het kanaal. In het begin van de jaren


Familiebedrijf Drukkerij Strobbe

Kasteelstraat 1 (Izegem)
Familiebedrijf Drukkerij Strobbe; gelegen binnen het blok Kasteelstraat (ten zuiden), Baertshof (ten westen) en Dirk Martenslaan (ten oosten).


Watertoren ontworpen door W. Bresseleers

Generaal De Wittelaan zonder nummer (Mechelen)
Betonnen watertoren van 1961-1968, naar ontwerp van architect W. Bresseleers.


Thema's

Ontwerper van

Acacialaan