Persoon

Bresseleers, Walter

ID
6743
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6743

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bankgebouw Financia

Frankrijklei 119 (Antwerpen)
Bankgebouw in naoorlogs modernisme, opgetrokken in opdracht van de hypothecaire kas nv Financia, naar een ontwerp door de architect Walter Bresseleers uit 1963. Het project dat in samenwerking met het Brusselse studiebureau Artec tot stand kwam, werd in 1965-1967 opgetrokken door het bouwbedrijf Antwerpse Bouwwerken Verbeeck.


Burgerhuis

Kasteelstraat 1 (Izegem)
Voormalige notariswoning van 1866, die in 1904 in het bezit kwam van het familiebedrijf Drukkerij Strobbe en verbouwd werd tot winkel-woonhuis; later in gebruik als receptie en burelen. Sober neoclassicistisch hoekpand van vier en vijf traveeën, waartussen een afgeschuinde hoektravee, voorzien van een bepleisterd en beschilderde lijstgevel.


De Zonnewijzer

Mechelsesteenweg 247 (Antwerpen)
Brutalistisch appartementsgebouw op de hoek van Mechelsesteenweg en Zonnewijzerstraat, naar een ontwerp door de architecten Léon Stynen en Paul De Meyer, in samenwerking met Walter Bresseleers en Paul Meekels uit 1955, voltooid in 1957.


Fabrieksgebouwen van veevoederbedrijf Vanden Avenne

Oostrozebeeksestraat 160 (Wielsbeke)
Oostrozebeeksestraat nr. 160. Fabrieksgebouwen van veevoederbedrijf Vanden Avenne, met huidig gebouwenbestand voornamelijk uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Tegenwoordig een van de grootste veevoederfabrieken van België, is gegroeid uit een kleine handelszaak, in 1889 gesticht door Zeno Vanden Avenne op de wijk "<italic>De Zwaantjes</italic>" aan het kanaal. In het begin van de jaren


Watertoren ontworpen door W. Bresseleers

Generaal De Wittelaan zonder nummer (Mechelen)
Betonnen watertoren van 1961-1968, naar ontwerp van architect W. Bresseleers.


Thema's

Ontwerper van

Acacialaan


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bresseleers [online] https://id.erfgoed.net/personen/6743 (Geraadpleegd op )