Persoon

Vanden Broucke, Henri

ID: 6748   URI: https://id.erfgoed.net/personen/6748

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Art-nouveauburgerhuis

Stationsplein 14 (Lokeren)
Onderkelderd huis met twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Baksteenbouw op arduinen sokkel met segmentbogig keldervenster met twee tussenstijlen.


Art-nouveauburgerhuis

Stationsplein 15 (Lokeren)
Huis van twee traveeën en drie bouwlagen. Parement van gele baksteen op natuurstenen sokkel.


Rijksschool

Groendreef 29, 31 (Lokeren)
Rijksschool in neotraditionele stijl opgetrokken in 1912-13 naar ontwerp van architect Henri van den Broucke.


Hoofdpost Electriciteit

Voermanstraat 29 (Lokeren)
Gebouw opgericht in 1921 als hoofdpost van de elektriciteitsbedeling (gevelsteen); twee bouwlagen onder plat dak.


Villa Eugeen Burm

Dijkstraat 7 (Zele)
De vrijstaande villa is gelegen aan de Scheldedijk in een uitgestrekte en mooi onderhouden tuin waarin ook nog enkele bedrijfsgebouwen in aangepaste stijl. Aan de straat wordt de tuin afgesloten door een lange bakstenen muur, geleed door lisenen, en een opvallend ijzeren hek in art-nouveaustijl tussen stijlen van zandsteen.


Brouwerswoning Meeus

Langemuntstraat 10 (Zele)
Wat achterin gelegen herenhuis Meeus in een fraaie omringende beboomde tuin, met vijver en landschappelijke aanleg. Aan de straatkant afgesloten door sierlijk ijzeren hekwerk op een bakstenen muurtje met rechts een poorttoegang tussen twee bakstenen pijlers.


Herenhuis

Dokter Armand Rubbensstraat 34 (Zele)
Groot beeldbepalend herenhuis van zes traveeën en twee bouwlagen met poortdoorrit onder schilddak, dat reeds verschillende generaties in familiebezit is.


Villa l'Hermitage

Oordegemsesteenweg 34 (Wetteren)
Volgens bouwplan van architect Henri Vanden Broucke (Lokeren) gebouwd voor boomkweker G. Kerkvoorde in 1911. Fraaie villa in ruime beboomde en omhaagde tuin, aan straatzijde toegankelijk via smeedijzeren hekwerk aan vernieuwde bakstenen pijlers.


Eclectisch herenhuis

Gruuthusestraat 26 (Tielt)
Gruuthusestraat nr. 26. Imposant eclectisch herenhuis met inslag van neo-Vlaamse renaissancestijl, "GEBOUWD IN HET JAER 1906" (cf. gevelcartouche). Historiek. Het pand wordt opgetrokken in opdracht van Achille Heytens, handelaar uit Tielt, naar ontwerp van architect Henri Vanden Broucke (Tielt - Lokeren), die o.m. het "<italic>Gildhof</italic>" bouwt (cf. Sint-Michielstraat nr. 9). Het


Villa in cottagestijl met drukkerij-uitgeverij Lannoo

Kasteelstraat 99 (Tielt)
Villa in cottagestijl met invloed van de Anglo-Normandische bouwstijl, gebouwd in 1906 met aanpalende gekende drukkerij-uitgeverij "Lannoo".


Cultureel Centrum Gildhof

Sint-Michielstraat 9 (Tielt)
Sint-Michielstraat nr. 9. Cultureel Centrum "<italic>Gildhof</italic>", gebouwd in 1905 naar ontwerp van architect Henri Vanden Broucke. Historiek. Bouwheer van het Gildhof is baron Adile-Jacques Mulle de Terschueren (Tielt, 1857 - Brussel, 1932), doctor in de rechten, advocaat aan het Hof van Beroep in Brussel en actief in de nationale en plaatselijke politiek. Hij behoort tot de conser


Eclectisch burgerhuis

Stationsberm 2 (Tielt)
Stationsberm nr. 2. Eclectisch burgerhuis, thans "<italic>café-bistro Belle Epoque</italic>", onderdeel van de rij burgerhuizen die volgens kadaster in 1907 aan de noordzijde van de Stationsberm worden opgetrokken naar ontwerp van architect Henri Vanden Broucke (Tielt - Lokeren), tevens ontwerper van o.m. het "<italic>Gildhof</italic>" (cf. Sint-Michielstraat nr. 9). Bouwheer is Emiel Van


Eclectisch burgerhuis

Stationsberm 5 (Tielt)
Stationsberm nr. 5. Eclectisch burgerhuis, onderdeel van de rij burgerhuizen die volgens kadaster in 1907 aan de noordzijde van de Stationsberm worden opgetrokken naar ontwerp van architect Henri Vanden Broucke (Tielt - Lokeren), tevens ontwerper van o.m. het "<italic>Gildhof</italic>" (cf. Sint-Michielstraat nr. 9). Bouwheer is Emiel Van Parijs, een koopman gevestigd op het "<italic>Note


Eclectisch burgerhuis

Stationsberm 6 (Tielt)
Stationsberm nr. 6. Eclectisch burgerhuis, onderdeel van de rij burgerhuizen die volgens kadaster in 1907 aan de noordzijde van de Stationsberm worden opgetrokken naar ontwerp van architect Henri Vanden Broucke (Tielt - Lokeren), tevens ontwerper van o.m. het "<italic>Gildhof</italic>" (cf. Sint-Michielstraat nr. 9). Bouwheer is Emiel Van Parijs, een koopman gevestigd op het "<italic>Note


Parochiekerk Sint-Bavo

St.-Bavostraat zonder nummer (Wielsbeke)
Neoromaanse parochiekerk, gebouwd in 1910-1913 naar ontwerp van architect Henri Vanden Broucke, met behoud van de 12de-eeuwse vieringtoren en transeptmuren. Georiënteerde kerk met omringend kerkhof, gelegen in het dorpscentrum nabij de linkeroever van een afgesneden Leiemeander. Beschermd als monument bij K.B. van 19/04/1937.


Dokterswoning

Stationsstraat 11 (Pittem)
Woning in neorenaissancestijl, in 1907 voor geneesheer Karel Vandewalle-Lebrun gebouwd op een perceel dat deel uitmaakte van de tuin van het "leerwerkhuis" of "modelwerkhuis" (zie Stationsstraat nr. 1).


Villa Geurts

Groendreef 14 (Lokeren)
De Villa ter Dennen of Villa Geurts, is een kwalitatief en goed bewaard voorbeeld van een vrijstaande landelijke villa in een ruim park, gebouwd in 1908 naar ontwerp van de Lokerse stadsbouwmeester Henri Vanden Broucke (1876-1928) in opdracht van vrederechter Adolf Geurts.