Persoon

Van de Velde, Robert

ID
6771
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6771

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Dekenij Sint-Ludgerusparochie

Heilig Hartplein 9 (Zele)
Achterin gelegen alleenstaand hoofdgebouw van zeven traveeën en twee bouwlagen afgedekt door een schilddak met dakkapellen, daterend van 1737. Oostelijke uitbreiding van drie traveeën, daterend van 1875. In de voortuin, afgesloten met lage muur, staan haaks tussen de straat en de dekenij twee parallelle bijgebouwen van circa 1875, en een Heilig Hartbeeld als oorlogsmonument op 19 augustus 1945 ingehuldigd.


Domein Groenhof

Belseledorp 131-133 (Sint-Niklaas)
Domein in landschappelijke stijl waarin nog relicten van een dendrologische collectie uit de tweede helft van de 19de eeuw bewaard zijn. De Japanse tuin met typische elementen zoals ondermeer een theehuis, stapstenen en rotsen dateert uit 1929.

Uitvoerder van

Gevangenis Ciperage

Grote Markt 45 (Sint-Niklaas)
Voormalige gevangenis in renaissancestijl, gebouwd in 1661-1662 door Jan Colaes naar ontwerp van Lucas Faid'herbe. Symmetrische gevel van zeven traveeën en twee en een halve bouwlaag onder gebogen schilddak. Centrale travee voorafgegaan door dubbele steektrap van arduin met sierlijke smeedijzeren leuning in rococostijl.

Opdrachtgever van

Burgerhuis Robert Van de Velde

Koningin Elisabethlaan 33 (Sint-Niklaas)
Huis van twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, in art-decostijl van 1931 naar ontwerp van architect H. De Boom voor beeldhouwer Robert Van de Velde.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van de Velde [online] https://id.erfgoed.net/personen/6771 (Geraadpleegd op )