Persoon

Francotte, Oscar

ID: 6825   URI: https://id.erfgoed.net/personen/6825

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Herenhuis naar ontwerp van O. Francotte

Pater Lievensstraat 15 (Moorslede)
Nr. 15. Vrijstaand herenhuis van 1920, n.o.v. van O. Francotte (Brussel). Voortuin afgezoomd door ezelrugmuurtje, toegang tot tuin en dienstgebouwen via smeedijzenren hek tussen bakstenen pijlers. Dubbelhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder schilddak (n // straat, mechanische pannen), twee dakkapellen onder schilddakje (leien). Gele baksteenbouw op natuurstenen plint (bossage en arduin). Lijs


Villa Les Conifères

Wilgenstraat 3 (De Pinte)
Grote villa gebouwd door boomkweker G. Van Overbergh in 1932 op het domein van het oude zogenaamd "Goed te Twee Dreven", een leen afhankelijk van de heerlijkheid van Overmeers van de Gentse Sint-Pietersabdij.


Landhuis in Beaux-Artsstijl

Deinsesteenweg 23 (Tielt)
Deinsesteenweg nr. 23. Landhuis in Beaux-Artsstijl met neoclassicistische inslag in grote omgevende tuin, gebouwd in 1928 voor Raphaël Van Overbergh, landbouwingenieur en boomkweker uit Elsene, naar ontwerp van architect Oscar Francotte (Brussel). In 1936 gebeurt een opsplitsing van het grote perceel, waarbij het westelijk deel aan de straatzijde verkaveld en bebouwd wordt. In 1977 krijgt


Burgerhuizen

Ferdinand Smoldersplein 2, 3, 4 (Leuven)
Samenstelling van huizen tot één pleinwand-vormend geheel, in 1934 gebouwd naar de plannen van architect O. Francotte die eveneens het tegenoverliggende gerechtsgebouw ontwierp.


Gerechtsgebouw

Ferdinand Smoldersplein 5 (Leuven)
Justitiepaleis, tussen 1923 en 1930 opgetrokken in opdracht van het Provinciaal Bestuur van Brabant naar ontwerp van de Brusselse architect O. Francotte.