Persoon

Francotte, Oscar

ID
6825
URI
https://id.erfgoed.net/personen/6825

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuizen

Ferdinand Smoldersplein 2-3, 4 (Leuven)
Samenstelling van huizen tot één pleinwand-vormend geheel, in 1934 gebouwd naar de plannen van architect O. Francotte die eveneens het tegenoverliggende gerechtsgebouw ontwierp.


Gerechtsgebouw

Ferdinand Smoldersplein 5 (Leuven)
Justitiepaleis, tussen 1923 en 1930 opgetrokken in opdracht van het Provinciaal Bestuur van Brabant naar ontwerp van de Brusselse architect O. Francotte.


Herenhuis naar ontwerp van O. Francotte

Pater Lievensstraat 15 (Moorslede)
Vrijstaand herenhuis van 1920, naar ontwerp van Oscar Francotte (Brussel). Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), twee dakkapellen onder schilddakje (leien). Gele baksteenbouw op natuurstenen plint (bossage en arduin).


Landhuis in Beaux-Artsstijl met tuin

Deinsesteenweg 23 (Tielt)
Landhuis in Beaux-Artsstijl met neoclassicistische inslag in grote omgevende tuin, gebouwd in 1928 voor Raphaël Van Overbergh, landbouwingenieur en boomkweker uit Elsene, naar ontwerp van architect Oscar Francotte (Brussel). Domein toegankelijk via ijzeren hek en gekasseid toegangspad. Landhuis met aan weerszijden terras met ijzeren leuning. Baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak.


Villa Les Conifères

Wilgenstraat 3 (De Pinte)
Grote villa gebouwd door boomkweker G. Van Overbergh in 1932 op het domein van het oude zogenaamd Goed te Twee Dreven, een leen afhankelijk van de heerlijkheid van Overmeers van de Gentse Sint-Pietersabdij. Blokvormige, beschilderde bakstenen villa van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met dakkapellen, naar ontwerp van de Brusselse architect O. Francotte.


Thema's

Ontwerper van

Ferdinand Smoldersplein


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Francotte [online], https://id.erfgoed.net/personen/6825 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.