Persoon

Lobelle, Charles

ID
7009
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7009

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bloemmolens Société Minoterie et Huilerie de Dixmude

Beerstblotestraat 1 (Diksmuide)
Bloemmolens van de Société Minoterie et Huilerie de Dixmude, gelegen aan de samenvloeiing van IJzer en Handzamevaart. Industrieel-archeologisch complex van twee torens; betonskeletstructuur met hoofdzakelijk houten vloerconstructies en integraal bewaarde elektrisch aangedreven maalinrichting. Opgetrokken in 1922 met de financiële steun van de Dienst der Verwoeste Gewesten, door de firma "Schneider-Jaquet".


Sint-Bartholomeuskerk

Markt zonder nummer (Kortemark)
Parochiekerk toegewijd aan Sint-Bartholomeus. Zuid georiënteerde wederopbouwkerk van 1923-1925. Tegen de kerkmuren zijn vier graftekens van voormalige pastoors bewaard, dit is een restant van het vooroorlogse kerkhof. Eveneens oorlogsgedenkteken voor de burgerlijke en militaire slachtoffers van beide wereldoorlogen. Gedeeltelijk omgeven door parkaanleg met waterpartij, afgezet door leilindes, toegangspad geaccentueerd door lange zitbank en leilindes. Aanleg van omgeving in 2004 naar ontwerp van ingenieursbureau Ch. Lobelle (Sint-Andries, Brugge).


Stadswoning

Nieuwe Gentweg 75 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), mogelijk uit de 16de eeuw, zie balken. "Kunstige Herstelling" van 1979-1981 naar ontwerp van ir.- architect C. Lobelle (Brugge).


Thema's

Ontwerper van

Heilige-Geeststraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Lobelle, Charles [online] https://id.erfgoed.net/personen/7009 (Geraadpleegd op )