Persoon

Lobelle, Charles

ID
7009
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7009

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bloemmolens Société Minoterie et Huilerie de Dixmude

Beerstblotestraat 3 (Diksmuide)
Bloemmolens van de Société Minoterie et Huilerie de Dixmude, gelegen aan de samenvloeiing van IJzer en Handzamevaart. Industrieel-archeologisch complex van twee torens; betonskeletstructuur met hoofdzakelijk houten vloerconstructies en integraal bewaarde elektrisch aangedreven maalinrichting. Opgetrokken in 1922 met de financiële steun van de Dienst der Verwoeste Gewesten, door de firma "Schneider-Jaquet".


Parochiekerk Sint-Bartholomeus

Markt (Kortemark)
Parochiekerk toegewijd aan Sint-Bartholomeus. Zuid georiënteerde wederopbouwkerk van 1923-1925. Driebeukige hallenkerk van zeven traveeën en acht traveeën voor middenbeuk, met dubbele transeptarmen en driezijdige apsidiale uitbouw. Zijbeuken met vlakke afsluiting. De vierkante toren onder zeszijdige torenspits bevindt zich op een onconventionele plaats, namelijk in de noordelijke oksel van de middenbeuk en de westelijke zijbeuk.


Stadswoning

Nieuwe Gentweg 75 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), mogelijk uit de 16de eeuw, zie balken. "Kunstige Herstelling" van 1979-1981 naar ontwerp van ir.- architect C. Lobelle (Brugge).


Thema's

Ontwerper van

Heilige-Geeststraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Lobelle, Charles [online], https://id.erfgoed.net/personen/7009 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.