Persoon

De Vroey, Jan

ID
7018
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7018

Beschrijving

Jan De Vroey is de oudere broer van architect Jules De Vroey, en de vader van ingenieur-architect Léon De Vroey.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

A La Belle Vue

Grotesteenweg 29-31 (Antwerpen)
Geheel van een café- en winkelpand in eclectische stijl op de hoek van Grotesteenweg en Frederik de Merodeplein, gebouwd naar een ontwerp door Jan De Vroey uit 1906.


Appartementsgebouw in art-decostijl

Mechelsesteenweg 113 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1930. Opdrachtgevers van het vastgoedproject waren twee eigenaars van herenhuizen in de achterliggende Sint-Jozefstraat 14 en 20, de rechter en musicoloog Jean Auguste Stellfeld, en regent van de Nationale Bank van België Clément Swolfs.


Bakkerij en bakkerswinkel

Volkstraat 9-11 (Antwerpen)
Deze meergezinswoningen met bakkerij en bakkerswinkel werden gebouwd in 1917 in opdracht van Gust. Verheyden naar ontwerp van architect Rich. Somers. Het aannemersbedrijf G. Hargot & R. Somers waarvan de architect deel uitmaakte, voerde de werken uit.


Beukenhof

Mechelsesteenweg 140 (Kontich)
Rechthoekig neoclassicistisch kasteeltje van 1852-53, vergroot in 1905; gelegen in grote beboomde tuin dicht bij dorpskern.


Brouwerij Brys

De Burburestraat 2, 2A, Vlaamsekaai 42-43 (Antwerpen)
Op de hoek van de Vlaamsekaai en de De Burburestraat is het complex van de vroegere brouwerij Brys gesitueerd, bestaande uit magazijnen, stallingen, een herberg en een woongedeelte, goed voor een gevelbreedte van in totaal 52 meter.


Burgerhuis

Oedenkovenstraat 29 (Antwerpen)
Enkelhuis van drie bouwlagen naar ontwerp J. De Vroey, uit het begin van de 20ste eeuw.


Burgerhuis in art deco

Arthur Goemaerelei 91 (Antwerpen)
Burgerhuis in art deco gebouwd in opdracht van de koopman Gustave van Brée, naar een ontwerp van architect Jan De Vroey uit 1923-1925. Waar het ontwerp uit 1923 nog schatplichtig is aan de beaux-artsstijl, laat het gerealiseerde gebouw zich kenmerken door een beginnende art-deco-inslag.


Burgerhuis in art nouveau

Frederik de Merodeplein 1 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de heer V. Neutgens, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1905.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Lange Leemstraat 355 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Emile Cosaert, naar een ontwerp door Jan De Vroey uit 1900.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Anselmostraat 82 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1900. Opdrachtgever was Vincente Valle, sinds het schooljaar 1876-1877 professor Spaans aan het Hoger Handelsgesticht.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Fourmentstraat 39 (Antwerpen)
Burgerhuis in ingehouden art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van juffrouw E. Egrix, naar een ontwerp door Jan De Vroey uit 1907. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van de , die midden jaren 1890 zijn loopbaan aanvatte.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Van Putlei 43 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Antoine en Pierre Hertoghe, naar een ontwerp door architect Jan De Vroey uit 1923. De rijwoning in halfopen bebouwing, met een gevelbreedte van drie traveeën aan de straat, omvat drie bouwlagen en een pseudo-mansarde. Oorspronkelijk planden de opdrachtgevers een dubbel burgerhuis op dit perceel.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Generaal Lemanstraat 37 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van mevrouw C. Verdruye-Walschots, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1928. De opdrachtgeefster, echtgenote van Herman Verdruye, was secretaresse van het Consulaat Generaal der Nederlanden.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Mechelsesteenweg 164 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in beaux-artsstijl naar een ontwerp door Jan De Vroey uit 1928. Opdrachtgever was schoonbroer en ondernemer François Van Bree, die in 1910 door de architect al een pakhuis met stallingen had laten opgetrokken aan het Hessenplein. Het Antwerpse aannemersbedrijf Jean Vanderstraeten stond in voor de bouw.


Burgerhuis in eclectische stijl

Albert Grisarstraat 26 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-inslag, gebouwd in opdracht van de heer J.A. van Dijk, naar een ontwerp door Jan De Vroey uit 1898. Het gebouw, sterk verwant met een woning uit 1899 in de Terlinckstraat te Berchem, behoort tot het vroege oeuvre van de architect.


Burgerhuis in eclectische stijl

Sanderusstraat 55 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Theo. Van Haesendonck, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1908. De bouwheer valt mogelijk te identificeren met de letterkundige en kunstverzamelaar Theophiel van Haesendonck (Aarschot, 1849-Berchem, 1913), bekend onder de pseudoniemen Leo Feit en Terre Neuve.


Burgerhuis in eclectische stijl

Isabella Brantstraat 36 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Louis Lambo, naar een ontwerp door Jan De Vroey (gevelinscriptie) uit 1904. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van de architect, die midden jaren 1890 zijn loopbaan aanvatte.


Burgerhuis in eclectische stijl

Jan Blockxstraat 26 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de heer C. Belloy-Waucters, naar een ontwerp door Jan De Vroey uit 1906. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van de architect, die midden jaren 1890 zijn loopbaan aanvatte.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Pieter van Hobokenstraat 40 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, in oorsprong een winkelhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw, tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van Ed. De Coker, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1922.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Provinciestraat 33 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Léon Van Roey, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1906. Tot het bouwproject behoorde een tweede burgerhuis van het bel-etagetype op het rechts aanpalende perceel, dat in 1962 is gesloopt voor een nieuwbouwflat.


Burgerhuis met magazijn, bureel, stallen en remises

Volkstraat 20-24 (Antwerpen)
Deze twee opvallende eclectische gebouwen werden rond 1904 gebouwd voor als burgerhuis met magazijn, bureel, stalling en remises voor koopman Frans Wens. Bouwmeester Jean De Vroey tekende het ontwerp, helemaal in de lijn van zijn oeuvre, dat rond 1900 vooral woningen met een eclectische gevel bevat.


Compagnie Continentale d'Importation

Lange Klarenstraat 8 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in beaux-artsstijl opgetrokken in opdracht van de Compagnie Continentale d'Importation, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1926. Het nieuwbouwproject betrof de uitbreiding van de bestaande hoofdzetel van de maatschappij in de Lange Nieuwstraat, en werd uitgevoerd door de aannemer Entreprises Générales de Construction Van Riel & Van den Bergh uit Antwerpen.


Dokterswoning in neoclassicistische stijl

Frederik de Merodeplein 3 (Antwerpen)
Dokterswoning in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de arts Jacques De Man, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1905.


Drie burgerhuizen

Frans Van Hombeeckplein 23-27 (Antwerpen)
Drie burgerhuizen naar ontwerp van de architect Jan De Vroey, nummer 23 in opdracht van de weduwe Zunger uit 1909, nummer 25 in opdracht van A. Pelegrie en nummer 27 voor eigen rekening van de architect, beide laatste uit 1906.


Drukkerijwinkel Baeyens

Grotesteenweg 81 (Antwerpen)
Woonwinkelhuis met werkhuis in neoclassicistische stijl, gebouwd naar ontwerp van architect Jan De Vroey uit 1914. Het originele winkelinterieur bleef bewaard.


Eclectisch burgerhuis

Terlinckstraat 78 (Antwerpen)
Eclectisch burgerhuis van twee traveeën, drie bouwlagen, souterrain en zadeldak, waarvoor bouwaanvraag van 1899 naar ontwerp van Jan De Vroey.


Eclectisch burgerhuis

Plankenbergstraat 42 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in 1907, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey in opdracht van schrijver en journalist Théophile Van Haesendonck. De iconografie van het geveldecor brengt hulde aan de componist Peter Benoit, met wie de bouwheer bevriend was.


Eclectisch burgerhuis

Turnhoutsebaan 275 (Antwerpen)
Burgerwoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder een leien pseudo-mansardedak, in de voorgevel domineert het open hoekportaal, van 1924 naar een ontwerp van architect Jan De Vroey.


Eclectische een- of meergezinswoning

Eglantierlaan 61 (Antwerpen)
Burgerhuis of meergezinswoning in eclectische stijl, volgens het vandaag verdwenen bouwdossier opgetrokken in 1913, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey. Het pand werd in 1914 kadastraal geregistreerd op naam van Jozef Verhaeren-Van Mechelen.


Eclectische meergezinswoningen

Kasteelstraat 20-22 (Antwerpen)
In 1907 ontwerpt Jean De Vroey twee eclectische meergezinswoningen voor Camille Heerwegh-Van Offelen, een koopman voor wie hij drie jaar eerder reeds de huizen en magazijnen op nrs. 5 tot 11 realiseerde.


Ensemble van burgerhuizen in eclectische stijl

Kasteelstraat 5-11 (Antwerpen)
Dit eclectische ensemble met veelkleurige bakstenen parementen werd gebouwd rond 1904 in opdracht van koopman Camille Heerwegh naar ontwerp van architect Jean De Vroey. Het gaat om drie burgerhuizen en een bovenhuis met doorgang naar de achterliggende stallingen en magazijn.


Ensemble van zes burgerhuizen

Graaf van Hoornestraat 38-48 (Antwerpen)
Ensemble van zes woningen ontworpen in 1898 door bouwmeester Jan De Vroey voor P.J. Binders (38-42) en voor F. Goris (44-48).


Geheel van drie meergezinswoningen

Generaal Lemanstraat 94-98 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde meergezinswoningen in sobere beaux-artsstijl, voor eigen rekening gebouwd door de architecten Jan De Vroey en Raymond Ceurvorst, naar een ontwerp uit 1922.


Geheel van een appartementsgebouw en zes eengezinswoningen

Mechelsesteenweg 119-121 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een appartementsgebouw en zes eengezinswoningen in art-decostijl, naar ontwerpen door de architect Jan De Vroey en ingenieur-architect Léon De Vroey uit 1934. Vader Jan De Vroey tekende voor het appartementsgebouw, zoon Léon die het geheel voltooide voor de aanpalende rij eengezinswoningen.


Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen

Jozef De Bomstraat 7-9 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1908. Opdrachtgever was Henri De Vroey (1871-1919), de één jaar oudere broer van de architect, een handelaar in granen gehuwd met Maria De Rijck.


Groep burger- en winkelhuizen

Haantjeslei 7, 18-21, 23-27, 31-33, 85-93, 101-103 (Antwerpen)
Groep burger- en winkelhuizen in eclectische of art-nouveaustijl, gebouwd tussen 1901 en 1914. Rijwoningen van twee tot drie traveeën en overwegend drie bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevels met parementen uit baksteenmetselwerk of Silezische brikken, geaccentueerd door speklagen en ontlastingsbogen in contrasterende kleur.


Herenhuis de Somer

Graatakker 9 (Turnhout)
Halfvrijstaand herenhuis in eclectische, neoclassicistische stijl van 1911, zie inscriptie zijgevel, naar ontwerp van Berchems architect J. De Vroey.


Herenhuis in beaux-artsstijl

Carnotstraat 123, Constitutiestraat 76 (Antwerpen)
Herenhuis in beaux-artsstijl samen met Carnotstraat 125 gebouwd in opdracht van de houtkoopman Frans Herremans, naar een ontwerp door de architecten Jan De Vroey en Charles Janssens uit 1908. Het achterliggende koetshuis en paardenstal in neotraditionele stijl kwam gelijktijdig tot stand.


Herenhuis in beaux-artsstijl

Jan Van Rijswijcklaan 17 (Antwerpen)
Imposant herenhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Henri Voet, naar een ontwerp van architect Jan De Vroey uit 1928. Het Antwerpse aannemersbedrijf Entreprises Générales de Construction Van Riel & Van den Bergh stond in voor de bouw. De brede rijwoning omvat vier bouwlagen en vier traveeën onder een leien pseudo-mansarde.


Herenhuis in beaux-artsstijl

Kardinaal Mercierlei 13 (Antwerpen)
Herenhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Albert Claessens, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1928.


Herenhuis in neorégencestijl

Kardinaal Mercierlei 17 (Antwerpen)
Herenhuis gebouwd in opdracht van Theophile Bal, naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1911.


Herenhuis in régencestijl

Kolveniersstraat 19 (Antwerpen)
Herenhuis in régencestijl, oorspronkelijk met vier vleugels rond een binnenplaats, dat minstens opklimt tot het midden van de 18de eeuw, wellicht met oudere kern. Traditioneel achterhuis uit de tweede helft van de 16de eeuw.


Houtzagerij Herremans

Lange Zavelstraat 9 (Antwerpen)
Houtzagerij in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1908, opgetrokken op een L-vormig perceel dat uitmondt in de Lange Scholierstraat.


Kantoorgebouw Noord Natie

Stadswaag 6 (Antwerpen)
Kantoorgebouw met gekoppelde, neotraditionele trapgevels op de hoek van Stadswaag, Hoornstraat en Lansstraat, in twee fasen opgetrokken in opdracht van de Noord Natie. Rechter pand door Jan De Vroey uit 1931, linker pand en aansluitend kantoorgebouw door Jos Bogaerts uit 1960.


Magazijn

Scheldestraat 69 (Antwerpen)
Eclectisch magazijn met remise, ontworpen in 1912 door architect Jean De Vroey voor koopman Frans Wens. Het gebouw werd in 1979 vervangen door nieuwbouw.


Magazijn Julia

Hessenplein 21-23 (Antwerpen)
Pakhuis met paardenstallen en smidse in eclectische stijl, gebouwd door de aannemer Charles De Coster naar een ontwerp uit 1876. Opdrachtgever was Charles Joseph Van der Schoot, notaris van 1866 tot 1897. De ondernemer François Van Bree, breidde het pakhuis in 1910 uit met het links aanpalende poortrisaliet, en bouwde een tweede pakhuis op de binnenplaats, naar ontwerp van de architect Jan De Vroey.


Neoclassicistisch herenhuis

Graatakker 11 (Turnhout)
Halfvrijstaand herenhuis in eclectische, neoclassicistische stijl van 1911, naar ontwerp van architect J. De Vroey.


Neoclassicistisch winkelhuis, latere architectenwoning Jan De Vroey

Terlinckstraat 2 (Antwerpen)
Neoclassicistisch winkelhuis, gebouwd in opdracht van brouwer Oscar De Lescluze, naar een ontwerp door de architect Charles De Roeck uit 1888. Tussen 1902 en 1924 in drie fasen verbouwd en uitgebreid tot architectenwoning en -kantoor door Jan De Vroey.


Noord Natie

Stadswaag 7 (Antwerpen)
Samenstel van twee vroegere diephuizen met trapgevel, die in oorsprong opklommen tot de 17de eeuw. Het pand werd in 1931 heropgebouwd door Jan De Vroey in opdracht van de Noord Natie, die hier sinds 1867 gevestigd was.


Pakhuizen van de Noordnatie

Luikstraat 7, Wapenstraat 12 (Antwerpen)
Deze twee parallelle rode bakstenen pakhuizen werden gebouwd als magazijnen voor de Noordnatie.


Parochiekerk Sint-Hubertus

Beernaertstraat 29, Maloustraat 1A (Antwerpen)
Kerk naar ontwerp van Jan De Vroey, 1912-17; torenspits in 1941 afgebroken op bevel van de Duitse overheid.


Pensionnat de Dames de la Sainte Famille

Sint-Hubertusstraat 12 (Antwerpen)
Voormalig Pensionnat de Dames de la Sainte Famille. L-vormig gebouw, waarvoor bouwaanvraag van 1904 naar ontwerp van J. De Vroey, in 1928 aangekocht door Sint-Stanislascollege.


Rijhuis met winkelpui

Carnotstraat 80 (Antwerpen)
Eenvoudig neoclassicistisch rijhuis uit het tweede en derde kwart 19de eeuw. Winkelpui met art-deco-inslag door Jan De Vroey uit 1929.


Rust- en Verzorgingstehuis Sint-Anna

Floraliënlaan 400 (Antwerpen)
Rust- en Verzorgingstehuis van 1922-25, naar ontwerp van J. De Vroey en Ch. De Roeck; latere uitbreidingen en aanpassingen. Symmetrisch opgevat complex met centrale neogotische kapel.


Sint-Augustinuskerk

Kammenstraat 73 (Antwerpen)
Voormalige kloosterkerk van de augustijnen-observanten; sedert 1803 hulpkerk van Onze-Lieve-Vrouw, later parochiekerk, tot 1973. Restauratie tot internationaal muziekcentrum AMUZ door het Architectenbureau Vanhecke & Suls, in 1999-2011.


Sint-Hieronymus, Sint-Augustinus en Sint-Gregorius

Everdijstraat 10-12 (Antwerpen)
Geheel van drie gerestaureerde of gereconstrueerde, traditionele diephuizen met de namen "Sint-Hiëronymus", “Sint-Augustinus" en "Sint-Gregorius". Gevelstenen vermelden het bouwjaar 1651 voor de twee linker panden. Het rechter pand werd in 1924-1925 gerestaureerd, en de twee rechter panden in 1928-1929 gereconstrueerd, door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck.


Sint-Jacob minor en Sint-Jacob major

Sint-Jacobsmarkt 16-18 (Antwerpen)
Geheel van twee identieke, traditionele diephuizen uit de 16de eeuw, genaamd "Sint-Jacob minor" (nummer 16) en "Sint-Jacob major" (nummer 18). De panden die van oudsher in het bezit waren van de Sint-Jacobsparochie, palen aan uit 1780 daterende noordportaal van de Sint-Jacobskerk.


Sint-Jozefinstituut

Burchtstraat 14 (Herentals)
Normaalschool, naar ontwerp van 1903 van architect J. De Vroey in 1904 opgericht op gronden van het begijnhof.


Sint-Stanislascollege

Frans Van Hombeeckplein 17, Frederik de Merodestraat 34, Sint-Hubertusstraat 12 (Antwerpen)
College gesticht in 1903. Langgestrekte bakstenen vleugels van drie bouwlagen onder zadeldak, verlevendigd met contrasterende bakstenen banden en siermotieven, bij voorkeur in Belgische driekleur.


Stedelijk Instituut Lager Onderwijs

Frederik de Merodestraat 32, Sint-Hubertusstraat 13 (Antwerpen)
Opgericht in 1866 als gemeentelijke jongensschool naar ontwerp van Eugeen Gife, sedert 1880-81 gemeentelijke meisjes- en bewaarschool.


Tuinwijken Groenenhoek

Arbeidersstraat 1-22, 24, Edelgesteentenstraat 1-32, 33-37, 40-42, 43-52, 53-67, Florent Cootmansplein 1-48, 50, Groenenhoekstraat 2-50, Helderstraat 4-70, Saffierstraat 95-148, 149, Smaragdstraat 3-22, 23-27, 28-35, 36-44, Spoorwegstraat 31-54, Topaasstraat 3-36, Turkooisstraat 3-5, 6-25, 27-29, Woningenstraat 1-43 (Antwerpen)
Twee tuinwijken op de Groenenhoek langs weerszijden van de spoorweg, respectievelijk in 1920 en 1923 opgericht door De Goedkope Woning van het Arrondissement Antwerpen (de Ideale Woning), naar ontwerp van Vincent Cols en Jules De Roeck.


Victor Jacobslei en omgeving

Beernaertstraat 26-30, Maloustraat 2-10, Victor Jacobslei 1-26 (Antwerpen)
Gedeelte van de Victor Jacobslei, tussen Statiestraat en Sint-Hubertuskerk, samen met Beernaert-, Daenen- en Maloustraat, aangelegd op verzoek der Maatschappij Nieuw kwartier van Berchem en goedgekeurd in 1900.


Vijf burgerhuizen in beaux-arts- en art-decostijl

Korte Lozanastraat 28, Markgravelei 159-163, 163A (Antwerpen)
Geheel van vijf burgerhuizen in beaux-arts- en art-decostijl, gebouwd in opdracht van de kinderen Charles Hertoghe-Belpaire, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1933. Opdrachtgevers waren Antoine, Pierre, Jean en Cecile Hertoghe, de vier nog levende kinderen van het echtpaar Charles en Louise Marie Hertoghe-Belpaire.


Villa Anna en Villa Maria

Herfstlei 1-3 (Edegem)
Volgens spiegelbeeldschema opgebouwde gekoppelde burgerhuizen met omheinde voortuintjes. Neotraditionele woningen van circa 1911.


Villa Louise

Oudekerkstraat 28 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd door Xavier Sterkendries, naar een ontwerp uit 1898. De huisnaam “Villa Louise” staat vermeld op de bouwplannen. Opdrachtgever was de herbergier Joseph Picéni, die datzelfde jaar door de jonge aannemer een statig hotel voor reizigers liet bouwen op de hoek van de Beeldhouwersstraat en de Graaf van Hoornestraat.


Winkelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Carnotstraat 125 (Antwerpen)
Winkelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl samen met Carnotstraat 123 gebouwd in opdracht van de houtkoopman Frans Herremans, naar een ontwerp door de architecten Jan De Vroey en Charles Janssens uit 1908.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Provinciestraat 31 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de behanger F. De Ridder-Verbert, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1906.


Woon- en handelspanden van 1902

Verlatstraat 27-29 (Antwerpen)
Deze twee totaal verschillende panden, werden samen opgetrokken in 1902 als "burgerwoning met bureelen, magazijn en stalling" naar ontwerp van Jean De Vroey voor Edmond Janssens.


Thema's

Ontwerper van

Berchem

Graaf van Egmontstraat

Paleisstraat

Sint-Hubertusstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Vroey [online], https://id.erfgoed.net/personen/7018 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.