Persoon

Van Cauwenberghe, Karel

ID
7031
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7031

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Plein 127 (Kaprijke)
Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakkapel, van circa 1937 naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe.


Burgerhuis in art-decostijl

Boelare 141 (Eeklo)
Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (pannen en leien). Rode bakstenen gevel in art-decostijl, volgens gevelopschrift naar ontwerp van K. Van Cauwenberghe, bouwkundige Eeklo.


Burgerhuis uit het interbellum

Kerkstraat 52 (Eeklo)
Interbellumwoning met drie bouwlagen en plat dak, volgens literatuur naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe (Eeklo), volgens het kadasterarchief gebouwd in 1935.


Kerk Onze-Lieve-Vrouw van Troost en augustijnenklooster

Pakenstraat 65 (Leuven)
De parochiekerk van de parochiale gemeenschap Onze-Lieve-Vrouw van Troost is samen met het ten zuiden aanpalende augustijnenklooster Sint-Thomas van Villanova gelegen langs de Pakenstraat en situeert zich op het hoogste punt van deze steil oplopende straat. De kerk werd opgetrokken in een neoromaanse bouwstijl. De bouw van de kerk begon in 1952 en in 1955 werd ze in gebruik genomen. Het klooster werd gerealiseerd volgens een bouwaanvraag uit 1956 en sluit via een eenlaagse gang aan op de kerk. Zowel de kerk als het klooster werden gerealiseerd naar het ontwerp van architect Karel Van Cauwenberghe uit Eeklo. Hoewel de kerk en het klooster niet werden gerealiseerd volgens dezelfde bouwaanvraag, kan wel gesproken worden van een totaalconcept door Van Cauwenberghe.


Leerlooierij Vermast

Raamstraat 20, 34 (Eeklo)
Voormalige leerlooierij Vermast opgericht in 1910 in een nieuwbouw aan de Raamstraat; stopgezet in 1938. Gebouwen aangekocht door de nv Melkindustrie Eeklo en ingericht en uitgebreid als stoomzuivelfabriek Stassano Stabilac, volgens bouwvergunning van 1938 naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe. Verder uitgebreid in 1948 naar plannen van architect Leo Dierickx.


Melkfabriek Stassano Stabilac

Garenstraat 46 (Eeklo)
Voormalige melkfabriek Stassano Stabilac, thans Kantoor van de Christelijke Mutualiteiten Meetjesland.Oprichting op deze locatie van de leerlooierij Vermast met oudste gebouwen aan de Raamstraat, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1910, verbouwd en uitgebreid volgens bouwvergunning vanaf 1938 onder leiding van der Eeklose architect K. Van Cauwenberghe.


Villa

Stationsstraat 39 (Assenede)
Modernistische villa in ruime tuin, toegankelijk via een bakstenen brug en ijzeren hek, op een gevelsteen links van de brug gesigneerd: "K. J. Cauwenberghe/ Bouwmeester/ Eekloo", volgens het kadasterarchief van 1938 en gebouwd door J. D’Hooge.


Villa Dhooge

Tieltsesteenweg 177 (Eeklo)
Villa gebouwd in 1939 door veevoederfabrikant Edward Dhooge achter zijn fabriek, naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe.


Woning De Hulsters

Molenstraat 141 (Eeklo)
Woning volgens bouwvergunning door Gaston De Hulsters gebouwd in 1936 naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe. Interessante inplanting op verspringende rooilijn met typische afscheiding van de straat door buisleuning op bakstenen muurtje.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Cauwenberghe [online] https://id.erfgoed.net/personen/7031 (Geraadpleegd op )