Persoon

Van Cauwenberghe, K.

ID: 7031   URI: https://id.erfgoed.net/personen/7031


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Plein 127 (Kaprijke)
Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakkapel, van circa 1937 naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe.


Burgerhuis uit het interbellum

Kerkstraat 52 (Eeklo)
Interbellumwoning met drie bouwlagen en plat dak, volgens literatuur naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe (Eeklo), volgens het kadasterarchief gebouwd in 1935.


Huis familie De Hulsters

Molenstraat 141 (Eeklo)
Woning volgens bouwvergunning door Gaston De Hulsters gebouwd in 1936 naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe. Interessante inplanting op verspringende rooilijn met typische afscheiding van de straat door buisleuning op bakstenen muurtje.


Kerk Onze-Lieve-Vrouw van Troost en augustijnenklooster

Pakenstraat 65 (Leuven)
De parochiekerk van de parochiale gemeenschap Onze-Lieve-Vrouw van Troost is samen met het ten zuiden aanpalende augustijnenklooster Sint-Thomas van Villanova gelegen langs de Pakenstraat en situeert zich op het hoogste punt van deze steil oplopende straat. De kerk werd opgetrokken in een neoromaanse bouwstijl. De bouw van de kerk begon in 1952 en in 1955 werd ze in gebruik genomen. Het klooster werd gerealiseerd volgens een bouwaanvraag uit 1956 en sluit via een eenlaagse gang aan op de kerk. Zowel de kerk als het klooster werden gerealiseerd naar het ontwerp van architect Karel Van Cauwenberghe uit Eeklo. Hoewel de kerk en het klooster niet werden gerealiseerd volgens dezelfde bouwaanvraag, kan wel gesproken worden van een totaalconcept door Van Cauwenberghe.


Leerlooierij Vermast

Raamstraat 20, 34 (Eeklo)
Voormalige leerlooierij Vermast, later nv Melkindustrie Eeklo, gekend als Stassano Stabilac.


Melkfabriek Stassano Stabilac

Garenstraat 46 (Eeklo)
Voormalige melkfabriek Stassano Stabilac, thans Kantoor van de Christelijke Mutualiteiten Meetjesland.Oprichting op deze locatie van de leerlooierij Vermast met oudste gebouwen aan de Raamstraat, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1910, verbouwd en uitgebreid volgens bouwvergunning vanaf 1938 onder leiding van der Eeklose architect K. Van Cauwenberghe.


Villa

Stationsstraat 39 (Assenede)
Modernistische villa in ruime tuin, toegankelijk via een bakstenen brug en ijzeren hek, op een gevelsteen links van de brug gesigneerd: "K. V. Cauwenberghe/ Bouwmeester/ Eekloo", volgens het kadasterarchief van 1938 en gebouwd door J. D’Hooge.


Villa Dhooge

Tieltsesteenweg 177 (Eeklo)
Villa gebouwd in 1939 door veevoederfabrikant Edward Dhooge achter zijn fabriek, naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe.