Persoon

De Lestré de Fabribeckers, Benjamin

ID
7037
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7037

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Elverdingestraat 44 (Ieper)
Burgerhuis naar ontwerp van architect Benjamin De Lestré de Fabribeckers (Brussel) van 1920.


Burgerhuis

Grote Markt 15 (Diksmuide)
Burgerhuis heropgebouwd in 1922 naar ontwerp van architect De Lestré (Brussel). Diephuis met licht vooruitspringende bovenbouw op simili consoles met verankerde bakstenen trapgevel.


Hoeve Mosscher ambacht

Diksmuidestraat 18 (Langemark-Poelkapelle)
Hoeve met losse bestanddelen naar ontwerp van architect B. De Lestré de Fabribeckers (Brussel) van 1922 teruggaand op de regionale hoevebouw.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter

Zaffelare-Dorp 8 (Lochristi)
De parochiekerk is gelegen aan de noordkant van Zaffelare-Dorp binnen een ommuurd kerkhof, dat uitgewerkt is met hekpijlers en ijzeren hekken. Het betreft een basilicale kerk met driebeukig schip van zes traveeën met een iets vooruitspringende vierkante toren en met uitgebouwde sacristie tegen de noordelijke zijbeuk.


Parochiekerk Sint-Jan de Doper

St.Jans-Plein zonder nummer (Lierde)
Eénbeukig landelijk kruiskerkje met een harmonisch geproportioneerd silhouet, niettegenstaande meerdere vergrotingen in verschillende bouwfasen; kerk nu voornamelijk neogotisch van karakter met uitzondering van de vierkante westtoren.


Pastorie Sint-Jan Baptistparochie

St.Jans-Plein 13 (Lierde)
Alleenstaande voormalige pastorie gebouwd volgens bewaarde plannen van 1902 door architect B. De Lestré, in 1904 afgewerkt. Als pastorie in gebruik tot 1996. Ommuurde achtertuin palend aan en met achtertoegang in Putse.