Persoon

De Vriendt, Jan Frans

ID: 7042   URI: https://id.erfgoed.net/personen/7042

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kloosterkerk der paters franciscanen of recolletten

Oever 14 (Antwerpen)
Neogotische zaalkerk van het franciscanen- of recolettenklooster geopend in 1871, met een onregelmatige plattegrond te wijten aan de ligging van de kavel ten opzichte van de rooilijn. Gesloopt voor een rust- en verzorgingstehuis in 1981.


Neoclassicistisch hoekhuis met Madonna

Lange Leemstraat 78 (Antwerpen)
Hoekhuis met de Korte Leemstraat uit het derde kwart van de 19de eeuw, tegen de zijgevel een Onze-Lieve-Vrouwebeeld onder baldakijn opgericht in 1871.


Omleidingskanaal van de Nete en de Wandeling

Anton Bergmannlaan, Antwerpsestraat, Baron Opsomerlaan, Frederik Peltzerstraat, Gaslei, Kanunnik Davidlaan, Sluislaan, Spuilei, Stadsvest, Van Boeckellaan (Lier)
De afleidingsvaart of het omleidingskanaal van de Nete werd in 1860 gegraven ten westen van Lier. De afleidingsvaart wordt afgezoomd door een bebost talud of een bomenrij en het jaagpad.


Parochiekerk Heilige Familie en Sint-Corneel

Koxplein zonder nummer (Antwerpen)
Neogotische kerk met devotiekapel, kerkmeestershuis en pastorie, naar ontwerp van architect Frans Mertens, van 1906-1910.


Pastorie van de Sint-Antonius van Paduakerk

Paardenmarkt 109 (Antwerpen)
Pastorie in neotraditionele stijl naar een ontwerp door de architect Jules Bilmeyer uit 1908. Het gebouw kwam gelijktijdig tot stand met de aanpalende, eveneens door Bilmeyer ontworpen Sint-Antonius-van-Paduakerk uit 1906-1910.


Standbeeld De Boerenkrijg

Leopoldplein zonder nummer (Hasselt)
Standbeeld opgericht in 1898 ter nagedachtenis van de Boerenkrijger, op de locatie van de voormalige Scherdertoren. Het herdenkt de honderdste verjaardag van de slag te Hasselt in 1798.