Persoon

Destrebecq, José

ID
7057
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7057

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning

Forestier Ingelramstraat 3 (Harelbeke)
Architectenwoning van de Harelbeekse architect José Destrebecq, daterend van 1965-1966.


Hoekpand De Gouden Boom

Gentsestraat 2 (Harelbeke)
Imposant, in kern vroeg 18de-eeuws hoekpand, zogenaamd "De Gouden Boom" naar de hier gelegen voormalige herberg. Beschermd monument bij K.B. van 05/09/1977. Thans deels in gebruik als restaurant.


Patronaat

Marktstraat 88-90 (Harelbeke)
Pastoraal centrum "De Bron" met onder meer bibliotheek en religiowinkel, in 1876 gebouwd als patronaat bij het aanpalende klooster van de zusters van de Heilige Augustinus.


Sint-Amandscollege campus Heilig Hart

Ballingenweg 26 (Harelbeke)
Schoolcomplex uit de 20ste eeuw dat zich uitstrekt tussen de Marktstraat en de Tuinstraat, later opgesplitst in twee verschillende scholen. Aan de Ballingenweg bestaande uit drie afzonderlijke, vrijstaande vleugels gesitueerd aan weerszijden van de straat.


Sint-Augustinusschool

Stasegemdorp 32 (Harelbeke)
Vrije basisschool van het gehucht Stasegem. Voormalig klooster en school van de zusters augustinessen van Harelbeke te Stasegem; schoolgebouwen vermoedelijk in hoofdzaak daterend uit het begin van de 20ste eeuw (straatkant) en uit de jaren 1950-1960 (achterliggende volumes).


Thema's

Ontwerper van

Forestier Ingelramstraat

Schoolstraat

Tuinstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Destrebecq [online] https://id.erfgoed.net/personen/7057 (Geraadpleegd op )