Persoon

Vandenweghe, Armand

ID
7059
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7059

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw

Koning Albertstraat 15 (Kortrijk)
Koning Albertstraat nr. 15. Beeldbepalend appartementsgebouw met op de begane grond z.g. "Herberg De Ster" gesigneerd A. VANDENWEGHE ARCHITEKT HARELBEKE.


Art-deco-burgerhuis

Koningin Astridlaan 23 (Menen)
Koningin Astridlaan nr. 23. Art deco enkelhuis, gesigneerd "AR. VANDENWEGHE HARELBEKE". Lijstgevel van gele baksteen, verfraaid door het gebruik van groen-, rood- en zwartgeglazuurde tegels. Typische driezijdige erker en balkons met buisleuningen. Smalle muurdam van zwartgeglazuurde tegels.


Art-deco-enkelhuis met winkelmagazijn

Rekkemsestraat 89, 89B (Kortrijk)
Rekkemsestraat nr. 89. Art-deco-enkelhuis met winkelmagazijn van 1939, naar ontwerp van A. Vandenweghe. Baksteenbouw getypeerd door het variërend metselverband van gediversifieerde geel-rode baksteen. Venstertravee gemarkeerd door driezijdige erker doorlopend in getrapt fronton met dakvenster.Magazijn onder tentdak met getrapt fronton. RIJKSARCHIEF KORTRIJK, Gemeentearchief Marke, nr.


Bedrijfsgebouwen

Beversestraat 79-85, Damweg 10 (Harelbeke)
Bedrijfsgebouwen met begin 20ste-eeuwse woningen van het bedrijf Robert Bossuyt (Cerabos), gelegen aan een zijtracé van de Beversestraat en uitgestrekt tot tegenaan de Leie.


Burgerhuis

Stationsplein 4 (Harelbeke)
Modernistisch getinte woning vermoedelijk van na de Tweede Wereldoorlog met gevel van gele baksteen onder een gemansardeerd zadeldak bedekt met zwarte pannen.


Burgerhuis

Stationsplein 5 (Harelbeke)
Burgerwoning van 1940-1941 ontworpen door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van handelaar Remi Peers. Woning van drie traveeën onder een gemansardeerd, pannen zadeldak. Voorgevel van oranje baksteen, gecombineerd met arduin voor de plint en omlijstingen van openingen.


Burgerhuis naar ontwerp van Armand Vandenweghe

Kortrijksesteenweg 14 (Harelbeke)
Licht art-decogeïnspireerd woonhuis gebouwd in 1939 door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe.


Burgerhuis uit het interbellum

Leenakkerstraat 11 (Waregem)
Interbellumwoning met autobergplaats, gebouwd naar het ontwerp van architect Armand Vandenweghe, zie arduinen gevelsteen ter hoogte van de plint met opschrift "ARM. V.D.WEGHE / ARCH. HARELBEKE".


Burgerhuis van 1935

Kortrijksesteenweg 151 (Harelbeke)
Art-decogetinte woning met kleine voortuin, gebouwd in 1935 door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van slachter Octaaf Callewier.


Burgerhuizen

Kortrijksesteenweg 118-120 (Harelbeke)
Koppelwoning, volgens spiegelbeeld gebouwd in 1935-1936 naar een ontwerp van de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe.


Dorpswoning

Gentsestraat 78 (Harelbeke)
Rijwoning met art deco-invloed gebouwd in 1933-1934 door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van de familie Thurman.


Eenheidsbebouwing van drie burgerhuizen

Larstraat 136-140 (Menen)
Larstraat nr. 136-140. Eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen volgens bouwplan van 1933, naar ontwerp van A. Vandenweghe (Marke). Lijstgevels van gediversifieerde baksteen met granito lateien en typische erkers. Nr. 140 met gaaf bewaard schrijnwerk. STADSARCHIEF MENEN, Bouwaanvragen Lauwe 871.1, nr. 314.


Gemeentelijke School Noord

Paretteplein 21, 29-30 (Harelbeke)
Gemeentelijke School Noord afdeling Centrum, daterend uit het begin van de jaren 1930 naar het ontwerp van architect Armand Vandenweghe.


Handelspand van 1948

Kortrijksesteenweg 93 (Harelbeke)
Handelspand op de hoek met de Peter Benoitlaan daterend van 1948 en ontworpen door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van loodgieter Gilbert Six.


Interbellumwoonhuis in art-decostijl

Kasteelstraat 83 (Tielt)
Kasteelstraat nr. 83. Interbellumwoonhuis in art-decostijl gesigneerd "A. VANDENWEGHE/ STADSBOUWKUNDIGE/ HARELBEKE" (tegel zijmuurtje inkom); thans verdeeld in appartementen. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen); nieuwe gootlijst (kunststof). Geelbruin bakstenen lijstgevel met tot boven de gootlijst doorgetrokken deurtravee; rechthoekige b


Notariswoning

Hoogstraat 103 (Deerlijk)
Notariswoonst uit de jaren 1940, naar ontwerp van architect A. Vandenweghe (Harelbeke), zie gevelsteen. Dubbelhuis met bakstenen lijstgevel afgelijnd door overstekende houten kroonlijst centraal doorbroken door dakvenster met gebogen fronton.


Onze-Lieve-Vrouwhospitaal en rusthuis

Paretteplein 17-19 (Harelbeke)
Voormalig Onze-Lieve-Vrouwhospitaal en rusthuis respectievelijk opgericht in het begin van de 20ste eeuw (nummer 17) en rond het midden van de 19de eeuw (nummer 19). Thans in gebruik als administratie en rusthuis van het OCMW.


Parochiekerk Sint-Jozef

Plein 1 (Harelbeke)
Parochiekerk van Sint-Jozef, uit de jaren 1950 gelegen langs het Plein en ten oosten en westen afgebakend door respectievelijk de Vrijheidsstraat en de Tientjesstraat.


Parochiekerk Sint-Salvator

Gentsestraat zonder nummer (Harelbeke)
Parochiekerk uit de 18de eeuw, opgetrokken volgens het ontwerp van architect L. Dewez met de bewaarde vieringtoren en kruisbeuk van de 12de-eeuwse, romaanse kerk.


Pastorie

Gentsestraat 20 (Harelbeke)
Pastorie van de Sint-Salvatorsparochie, gelegen rechtover de kerk en opgetrokken in 1888-1890 naar de ontwerpplannen van architect Antoine Verbeke.


Postgebouw met woning

Stationsplein 8 (Harelbeke)
Het postgebouw op de hoek Stationsplein / Stationsstraat en de aanpalende woning aan de kant van het Stationsplein worden in opdracht van de gemeente Harelbeke in 1938-1939 gebouwd volgens de plannen van de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe.


Rijkswachtkazerne met zeven dorpswoningen

Gentsesteenweg 85-97 (Harelbeke)
Voormalige rijkswachtkazerne (nummer 97) met zeven woningen (nummers 85-95), gebouwd in 1939 naar een ontwerp van de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van de Commissie van Openbare Onderstand te Harelbeke.


Sint-Augustinusschool

Stasegemdorp 32 (Harelbeke)
Vrije basisschool van het gehucht Stasegem. Voormalig klooster en school van de zusters augustinessen van Harelbeke te Stasegem; schoolgebouwen vermoedelijk in hoofdzaak daterend uit het begin van de 20ste eeuw (straatkant) en uit de jaren 1950-1960 (achterliggende volumes).


Stadswoning van 1934

Prinses Marie-Joséplein 14 (Kortrijk)
Prinses Marie-Joséplein nr. 14. Enkelhuis van 1934 naar ontwerp van Vandenweghe met typerende gecementeerde erker over twee bouwlagen die uitloopt in gebogen balkon. STADSARCHIEF KORTRIJK 141, nr. 11446.


Stedelijke Basisschool

Schoolstraat 4 (Waregem)
Stedelijke Bassisschool Beveren-Leie, gelegen op de hoek met de Koning Albertstraat. Plaatsgebrek in de oude schoolgebouwen aan de Kleine Heerweg, brengt het gemeentebestuur ertoe in 1930 een nieuwe gemeentelijke jongensschool te bouwen aan de toenmalige Schoolstraat.


Tweegezinswoning van 1938

Zuidstraat 60-61 (Harelbeke)
Tweewoonst, gebouwd in 1938 naar de ontwerpplannen van de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe (zie gevelsteen) in opdracht van handelaars Maurice Malisse en Georges Debaere.


Thema's

Ontwerper van

Deerlijksesteenweg

Marktstraat

Plein

Schoolstraat

Stationsplein


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vandenweghe [online] https://id.erfgoed.net/personen/7059 (Geraadpleegd op )