Koning Albertstraat 15 (Kortrijk)
Beeldbepalend appartementsgebouw met op de begane grond "Herberg De Ster" gesigneerd A. VANDENWEGHE ARCHITEKT HARELBEKE.
Rekkemsestraat 89, 89B (Kortrijk)
Art-deco-enkelhuis met winkelmagazijn van 1939, naar ontwerp van A. Vandenweghe. Baksteenbouw getypeerd door het variërend metselverband van gediversifieerde geel-rode baksteen.
Beversestraat 85, Damweg 10 (Harelbeke)
Bedrijfsgebouwen van het bedrijf Robert Bossuyt, gelegen aan een zijtracé van de Beversestraat en uitgestrekt tot tegenaan de Leie. In het laatste kwart van 19de eeuw ontstaan als vlassite en in de jaren 1930 herbestemd tot tegelfabriek.
Stationsplein 4 (Harelbeke)
Modernistisch getinte woning vermoedelijk van na de Tweede Wereldoorlog met gevel van gele baksteen onder een gemansardeerd zadeldak bedekt met zwarte pannen.
Stationsplein 5 (Harelbeke)
Burgerwoning van 1940-1941 ontworpen door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van handelaar Remi Peers. Woning van drie traveeën onder een gemansardeerd, pannen zadeldak. Voorgevel van oranje baksteen, gecombineerd met arduin voor de plint en omlijstingen van openingen.
Koningin Astridlaan 23, 23A (Menen)
Burgerhuis in art deco, gesigneerd AR. VANDENWEGHE HARELBEKE. Lijstgevel van gele baksteen, verfraaid door het gebruik van groen-, rood- en zwartgeglazuurde tegels. Typische driezijdige erker en balkons met buisleuningen. Smalle muurdam van zwartgeglazuurde tegels.
Kasteelstraat 83 (Tielt)
Interbellumwoonhuis in art-decostijl gesigneerd "A. VANDENWEGHE/ STADSBOUWKUNDIGE/ HARELBEKE" (tegel zijmuurtje inkom); heden verdeeld in appartementen.
Kortrijksesteenweg 14 (Harelbeke)
Licht art-decogeïnspireerd woonhuis gebouwd in 1939 door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe.
Leenakkerstraat 11 (Waregem)
Interbellumwoning met autobergplaats, gebouwd naar het ontwerp van architect Armand Vandenweghe, zie arduinen gevelsteen ter hoogte van de plint met opschrift "ARM. V.D.WEGHE / ARCH. HARELBEKE".
Kortrijksesteenweg 151 (Harelbeke)
Art-decogetinte woning met kleine voortuin, gebouwd in 1935 door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van slachter Octaaf Callewier.
Kortrijksesteenweg 118-120 (Harelbeke)
Koppelwoning, volgens spiegelbeeld gebouwd in 1935-1936 naar een ontwerp van de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe.
Gentsestraat 78 (Harelbeke)
Rijwoning met art deco-invloed gebouwd in 1933-1934 door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van de familie Thurman.
Larstraat 136-140 (Menen)
Eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen volgens bouwplan van 1933, naar ontwerp van A. Vandenweghe. Lijstgevels van gediversifieerde baksteen met granito lateien en typische erkers.
Paretteplein 21, 29-30 (Harelbeke)
Gemeentelijke School Noord afdeling Centrum, daterend uit het begin van de jaren 1930 naar het ontwerp van architect Armand Vandenweghe.
Kortrijksesteenweg 93 (Harelbeke)
Handelspand op de hoek met de Peter Benoitlaan daterend van 1948 en ontworpen door de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van loodgieter Gilbert Six.
Hoogstraat 103 (Deerlijk)
Notariswoonst uit de jaren 1940, naar ontwerp van architect A. Vandenweghe (Harelbeke), zie gevelsteen. Dubbelhuis met bakstenen lijstgevel afgelijnd door overstekende houten kroonlijst centraal doorbroken door dakvenster met gebogen fronton.
Paretteplein 17-19 (Harelbeke)
Voormalig Onze-Lieve-Vrouwhospitaal en rusthuis respectievelijk opgericht in het begin van de 20ste eeuw (nummer 17) en rond het midden van de 19de eeuw (nummer 19). Thans in gebruik als administratie en rusthuis van het OCMW.
Plein 1 (Harelbeke)
Parochiekerk van Sint-Jozef, uit de jaren 1950 gelegen langs het Plein en ten oosten en westen afgebakend door respectievelijk de Vrijheidsstraat en de Tientjesstraat.
Gentsestraat (Harelbeke)
Parochiekerk uit de 18de eeuw, opgetrokken volgens het ontwerp van architect L. Dewez met de bewaarde vieringtoren en kruisbeuk van de 12de-eeuwse, romaanse kerk.
Gentsestraat 20 (Harelbeke)
Pastorie van de Sint-Salvatorsparochie, gelegen rechtover de kerk en opgetrokken in 1888-1890 naar de ontwerpplannen van architect Antoine Verbeke.
Stationsplein 8 (Harelbeke)
Het postgebouw op de hoek Stationsplein / Stationsstraat en de aanpalende woning aan de kant van het Stationsplein worden in opdracht van de gemeente Harelbeke in 1938-1939 gebouwd volgens de plannen van de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe.
Gentsesteenweg 85-97 (Harelbeke)
Voormalige rijkswachtkazerne (nummer 97) met zeven woningen (nummers 85-95), gebouwd in 1939 naar een ontwerp van de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe in opdracht van de Commissie van Openbare Onderstand te Harelbeke.
Stasegemdorp 32 (Harelbeke)
Vrije basisschool van het gehucht Stasegem. Voormalig klooster en school van de zusters augustinessen van Harelbeke te Stasegem; schoolgebouwen vermoedelijk in hoofdzaak daterend uit het begin van de 20ste eeuw (straatkant) en uit de jaren 1950-1960 (achterliggende volumes).
Prinses Marie-Joséplein 14 (Kortrijk)
Enkelhuis van 1934 naar ontwerp van Vandenweghe met typerende gecementeerde erker over twee bouwlagen die uitloopt in gebogen balkon.
Koning Albertstraat 41, Schoolstraat 4 (Waregem)
Stedelijke Bassisschool Beveren-Leie, gelegen op de hoek met de Koning Albertstraat. Plaatsgebrek in de oude schoolgebouwen aan de Kleine Heerweg, brengt het gemeentebestuur ertoe in 1930 een nieuwe gemeentelijke jongensschool te bouwen aan de toenmalige Schoolstraat.
Zuidstraat 60-61 (Harelbeke)
Tweewoonst, gebouwd in 1938 naar de ontwerpplannen van de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe (zie gevelsteen) in opdracht van handelaars Maurice Malisse en Georges Debaere.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vandenweghe [online], https://id.erfgoed.net/personen/7059 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.