Ivan Van Mossevelde studeerde af als architect aan Sint-Lucas in Gent in 1962.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Keizersstraat 54 (Harelbeke)
Bedrijfsgebouw van de Kortrijkse Katoenspinnerij gebouwd in 1973-1974 naar het ontwerp van architect Ivan Van Mossevelde. Rotor- of "open end" katoenspinnerij.
Hertstraat 6A (Gent)
Dokterspraktijk volgens de bouwaanvraag van 1972 opgericht naar ontwerp van architect Ivan Van Mossevelde in opdracht van dokter Jacques Coupez. Modernistische betonarchitectuur van twee bouwlagen onder een plat dak. Het gebouw is kenmerkend voor het brutalisme door het ruwe onbeklede beton.
Frans Halslaan 7 (Gent)
Villa, oorspronkelijk met praktijk voor kinesitherapie en zwembad, naar ontwerp van het 'Studiebureel voor architektuur en stedenbouw I. Van Mossevelde en P. Nelis' uit februari 1970 en opgetrokken in opdracht van G. Cools. Het pand is een zeldzaam voorbeeld van brutalistische architectuur, met twee bouwlagen onder een plat dak.
Sierheesterlaan 20 (Gent)
Architect Van Mossevelde ontwierp in 1975 de woning voor de familie David – Coene in een innoverende laatmodernistische stijl met brutalistische elementen. De villa werd opgetrokken in zandkleurige Scheldesteen in halfsteens verband onder plat dak. Kenmerkend is het verzorgde parement in metselwerk met afwisseling van rechte en afgeronde hoeken, en het erg monolithische en gesloten karakter van het volume aan de straatzijde.
Warandedreef 13 (Sint-Martens-Latem)
Ruime betonnen villa van 1970, gebouwd door architect Ivan Van Mossevelde voor kunstverzamelaar Roger Matthys-Colle. De villa is volledig opgetrokken uit betonplaten met zichtbare structuur van de bekisting, die de gevels een sculpturaal accent geven.
Geo Verbancklaan 1 (Gent)
Architect Van Mossevelde ontwierp volgens een bouwaanvraag van 1974 op een ruim, zuidelijk georiënteerd perceel in een residentiële verkaveling een woning voor de familie Van Wijnsberghe in een innoverende laatmodernistische stijl met brutalistische elementen. De villa werd opgetrokken in bruin-zandkleurige baksteen in halfsteens verband onder plat dak. Kenmerkend in het werk van architect Van Mossevelde is het gesloten, vrij monolithische karakter aan de buitenzijde van de villa.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Mossevelde [online], https://id.erfgoed.net/personen/7069 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.