Persoon

De Hullu, Philippe

ID
7096
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7096

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Kortrijksestraat 4 (Lendelede)
Hedendaagse woning, naan ontwerp van architecten De Hullu uit Harelbeke. Volumespel van twee haakse op elkaar geplaatste delen: een onderbouw in grijze betonsteen, waarboven een langwerpig volume bekleed met hout en onder zinken gebogen dak, aan de zuidzijde gesteund op doorzichtige glazen wanden.


Dominiek Savio Instituut

Koolskampstraat 24 (Hooglede)
Beeldbepalend complex van het Dominiek Savio Instituut.


Eenheidsbebouwing van 1916

Stasegemdorp 37-39 (Harelbeke)
Dubbelwoonst gebouwd in 1916, volgens de gegevens van het kadaster voor ondernemer Gustaaf D'huyvetter. Gerenoveerd in 2005 naar een ontwerp van architecten De Hullu en partners uit Harelbeke met onder meer inbrengen van hedendaags glas en schrijnwerk. Dubbelhuis, volgens spiegelbeeld gebouwd.


Hoekhuis

Sint-Gilliskerkstraat 5 (Brugge)
Hoekpand van drie + drie traveeën en twee bouwlagen. Onder zadeldak (Vlaamse pannen). Oorspronkelijk vermoedelijk zestiende eeuws diephuis met houten voorgevel, in de achttiende eeuw vervangen door huidige tuitgevel met negentiende - twintigste eeuwse muuropeningen.


Maalderij en maalderswoning

Stasegemsestraat 34 (Harelbeke)
Voormalige maalderswoning (nummer 34/1) met achtergelegen maalderij (nummer 34), sinds 1999 ingedeeld in meerdere wooneenheden. Volgens de gegevens van het kadaster wordt de maalderij in 1925 gebouwd in opdracht van handelaar Arthur Brabant, bij de houten windmolen van nummer 36. In 1932 wordt bij de maalderij een woonhuis gebouwd en in 1945 wordt het vergroot en verbonden met de maalderij. In 1957 wordt de maalderij uitgebreid in de lengte. In 1999 wordt de woning en maalderij heringericht en gerenoveerd naar het ontwerp van architect De Hullu & partners uit Harelbeke; de voormalige maalderij wordt omgebouwd tot woongelegenheid.


Parochiekerk Sint-Augustinus

Stasegemdorp zonder nummer (Harelbeke)
Sint-Augustinuskerk, parochiekerk van het gehucht Stasegem, gelegen langs de straat Stasegemdorp, op de kruising met de Ommegangstraat. Eenvoudige neoromaanse kruiskerk gebouwd in 1874 naar het ontwerp van de quasi onbekende (Gentse?) architect Bloem.


Pastorie

Stasegemdorp 35 (Harelbeke)
Pastorie van de Sint-Augustinusparochie van Stasegem, gelegen ten zuiden van de parochiekerk. Volgens het kadaster is de pastorie gebouwd in 1904, na de oprichting van de parochie Stasegem in 1902 (registratie in 1905).


Stadhuis van Harelbeke

Marktstraat 29-31 (Harelbeke)
Stadhuis van Harelbeke, voorheen "Huis Gheysens". Imposant, neoclassicistisch herenhuis van circa 1860 gelegen rechtover het kruispunt met de Leiestraat. De benaming van de woning verwijst naar de 19de-eeuwse eigenaarsfamilie Gheysens.


Stadswoning van 1998

Minister Tacklaan 105 (Kortrijk)
Minister Tacklaan nr. 105. Hedendaagse rijwoning van 1998 naar ontwerp van Ph. De Hullu. Eigenlijk een renovatie van een oude woning, waarvoor de architect de eerste prijs in de OCE-wedstrijd kreeg. HANSELAER J., Architect. Interieur hand in hand met architectuur, in Bouw en renovatie, 57, november-december 2000, p. 10-13.


Verbouwde vlasroterij

Meersstraat 13 (Harelbeke)
Dieper gelegen voormalige vlasroterij, volgens het kadaster gebouwd in 1935 door vlashandelaars Joseph, Jules en Julien Desmet. Sinds 1980 omgebouwd tot woonhuis naar een ontwerp van architect Philippe De Hullu.


Thema's

Ontwerper van

Burgemeester Brabantstraat

Hulstedorp

Stasegemdorp


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Hullu [online] https://id.erfgoed.net/personen/7096 (Geraadpleegd op )