Alfons Noseda (Kortrijk, 1885 – 1945) studeerde aan de Academie van Kortrijk. Hij ging vervolgens aan de slag bij het pottenbakkersbedrijf van Pieter Laigneil (1870–1950), een bedrijf dat aan de basis lag van de bloei van het Torhoutse aardewerk. In 1908 werkte hij in opdracht van de familie Caesens. Noseda leerde het vak onder leiding van Van Acke, die leraar was aan de Academie van Kortrijk. Hij stond in voor de ontwerpen en voor het boetseerwerk. In 1914 richtte Noseda zijn eigen bedrijf op, dat vooral tussen de wereldoorlogen bloeide. Hij realiseerde o.m. de oorlogsgedenktekens van Pollinkhove, Gits en Beveren-Roeselare.
Pollinkhovestraat (Lo-Reninge) Hardstenen gedenkteken in de vorm van een cenotaaf met aan het hoofdeinde een kruis, voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen, opgericht in 1919 op initiatief van het Verbond der Vlaamse Oud-Strijders, naar ontwerp van Alfons Noseda.
Gitsbergstraat (Hooglede) Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden van Gits van beide wereldoorlogen, naar ontwerp van Alfons Noseda, plechtig onthuld op 30 mei 1920.
Gitsbergstraat (Hooglede) Georiënteerd bedehuis gelegen te midden van een ommuurde tuin met grintpad en ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten met zeven staties; eenvoudige bakstenen (geel/oranje) kapelletjes onder tichelen zadeldak. Ten noordwesten, oorlogsmonument van 1920 voor alle oorlogsslachtoffers (Eerste Wereldoorlog en Tweede Wereldooorlog), opgevat als graftombe, waarop een gesneuvelde soldaat ligt (brons), naar ontwerp van Noseda.