Persoon

Cornelis, Charles

ID
7155
URI
https://id.erfgoed.net/personen/7155

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis Uitbergen

Veerstraat 10 (Berlare)
Het gemeentehuis van Uitbergen werd tussen 1925 en 1927 opgetrokken naar ontwerp van Valentin Vaerwijck in zijn typische vereenvoudigde neo-Vlaamserenaissance-stijl uit het interbellum. Het gebouw, opgetrokken uit rode baksteen met sierlijsten en onderbouw/speklagen/druiplijsten in zandsteen, telt twee bouwlagen en drie traveeën onder een natuurleien schilddak.


Kerkhof Sint-Pieters-Banden met roepsteen

Veerstraat zonder nummer (Berlare)
Omringend kerkhof op ovale plattegrond, grotendeels afgesloten door een haag met uitzondering van de recht afgesloten voorzijde. Bakstenen kerkhofmuur met hekwerk op bakstenen voet en axiaal toegangshek aan samengestelde bakstenen pijlers, naar ontwerp van architect J. Goethals van 1907. Rechts van de toegang, roepsteen in de vorm van een vierkante arduinen steen op een hermetst verhoog ingemetseld in de muur.


Pastorie Sint-Pietersbandenparochie

Veerstraat 13 (Berlare)
Schuin tegenover de kerk ingeplante pastorie uit 1737 met omringende beboomde tuin, van de straat afgesloten door ijzeren hekken op een lage bakstenen voet met ezelsrug. Centrale poort met vierkante gemetselde bakstenen pijlers onder pannen zadeldakje. Achterin gelegen vrijstaande pastorie van zeven traveeën breed en één bouwlaag onder mansardedak.